Doi soți români, arestați în Spania pentru spargeri în locuințe. Complicele era un albanez

Agenții Poliției Naționale au arestat trei persoane, doi bărbați și o femeie, membri ai unui grup infracțional itinerant specializat în furturi din locuințe. Doi dintre deținuți locuiau în provincia Cuenca.

Potrivit unui comunicat de presă al Comisariatului de Poliție din Gijón, cei trei arestați au intrat în locuințe după ce au forțat geamurile de la primul etaj, iar în interior au furat bijuterii, bani, îmbrăcăminte de firmă, accesorii și dispozitive electronice mici.

În cinci zile în care au acționat în Asturias, au comis nouă atacuri în case de vacanță din Oviedo și Gijón, în timp ce nu se afla nimeni în acestea.

Aceștia au fost prinși în flagrant și unul dintre ei a fost arestat după un accident de circulație cu vehiculul cu care încercau să fugă.

Ancheta poliției a început în ultima săptămână a lunii martie, când a fost detectată o creștere a numărului de jafuri în locuințele din zona rurală din estul Gijónului.

Autorii au forțat geamurile de la primul etaj, în general mai accesibile și fără măsuri de securitate, și au pătruns în interior în căutarea de bani, bijuterii, accesorii de firmă și dispozitive electronice mici.

Membrii bandei acționau seara, după ce verificau dacă locuințele erau goale, iar după ce își strângeau prada – folosind polizoare unghiulare pentru a deschide seifurile, dacă este necesar – părăseau locul infracțiunii cu calm, ca și când ar fi fost localnici, pentru a evita atragerea atenției.

În noaptea de 26 martie, polițiștii au detectat prezența unui vehicul care gonea cu viteză de la o vilă în care fusese activat sistemul de alarmă.

După o urmărire a poliției pe drumurile din zona rurală, mașina s-a îndreptat spre centrul orașului într-o fugă frenetică care s-a încheiat după ce s-a izbit de fațada unei case de pe strada Rocafort.

Ocupanții au fugit în direcții diferite și numai șoferul a putut fi interceptat, acesta opunând rezistență agenților.

Pe timpul percheziției autoturismului au fost găsite numeroase unelte utilizate la comiterea jafurilor, răngi, polizoare, șurubelnițe și, de asemenea, mai multe genți cu bijuterii și 2.400 de euro.

În cursul anchetei, s-a constatat că deținutul, un albanez în vârstă de 27 de ani, era membru al unui grup criminal itinerant format din oameni din Europa de Est, specializat în furturi din locuințe.

Poliția a stabilit că această bandă criminală își are baza operațiunilor în centrul țării, iar membrii săi au călătorit în Asturias cu câteva zile înainte de comiterea furturilor.

Agenții au reușit să-i identifice și pe ceilalți doi ocupanți ai vehiculului care fugiseră. Era vorba despre un cuplu de români cu doi copii, care, sub aparența unei familii normale, se ocupau de partea logistică a loviturilor.

Cei doi erau responsabili de procurarea cazării în călătoriile lor, de acoperirea în timpul infracțiunilor și de stocarea obiectelor furate pentru a le introduce luni mai târziu în canale de tranzacționare legală, atât în ​​vânzări online, cât și pe piața vânzărilor second-hand. Câștigurile erau împărțite între membrii bandei.

În urma anchetei s-a constatat că acest cuplu locuia într-un oraș din provincia Cuenca și a fost lansată o operațiune de poliție pentru arestarea lor.

În timpul percheziției locuinței lor s-au găsit numeroase bijuterii din aur și pietre prețioase, 27 de ceasuri, accesorii de la firme recunoscute, un tester de diamante, 2.000 de euro și alte obiecte valoroase.

Arestații, un bărbat în vârstă de 37 de ani și o femeie de 30 de ani, de naționalitate română, au fost puși la dispoziția unui judecător de instrucție din Tarancón.

Cei trei deținuți sunt considerați autorii furturilor comise în nouă locuințe din Asturias în luna martie, opt din Gijón și una din Oviedo.

Ancheta este încă deschisă pentru analizarea bunurilor confiscate și pentru a se depista originea lor, deoarece agenții bănuiesc că ar putea proveni din acțiuni ilegale comise în alte zone, conform presei spaniole.

Româncă, prinsă în Maroc cu 159 kg de hașiș. Mergea în Spania

Doi români, condamnați la nouă ani de închisoare în Spania. Au călcat în picioare un conațional

SPANIA: Poliția a eliberat 13 românce obligate de conaționali să presteze cea mai veche meserie din lume

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?