Fenomene meteo periculoase în Spania: O româncă și-a pierdut viața în urma trecerii furtunii „Gloria”

Două persoane, dintre care o româncă, au decedat în Spania în urma trecerii furtunii Gloria, care a lovit în special regiunile din estul ţării, au informat luni, 20 ianuarie, surse din cadrul administraţiei locale, informează AFP.

„O femeie fără adăpost în vârstă de 54 de ani, de naţionalitate română, a fost găsită moartă, aparent din cauza hipotermiei, în această dimineaţă într-un parc” din oraşul Gandia, în sudul provinciei Valencia, a precizat un purtător de cuvânt al primăriei.

Un „spaniol de 63 de ani” a fost găsit decedat „duminică după-amiază” în localitatea Pedro Bernardo, din regiunea Castilia şi Leon (centru), a precizat pentru sursa citată primarul acestei localităţi, David Segovia.

„A fost găsit mort în curtea locuinţei sale, lovit în regiunea capului de ţigle căzute de pe acoperiş în urma ninsorii”, a precizat edilul.

O parte importantă din estul Spaniei (Catalonia, regiunea Valencia), precum şi arhipelagul Baleare au fost plasate sub avertizare roşie sau portocalie în urma acestei furtuni care a provocat rafale violente de vânt şi căderi abundente de zăpadă.

În regiunea Valencia, 194 de municipalităţi au decis să suspende cursurile şcolare luni, măsură care a afectat peste 191.300 de elevi, a anunţat guvernul regional.

Aeroportul turistic Alicante (sud-est), care a fost închis săptămâna trecută din cauza unui incendiu, a trebuit să-şi închidă din nou porţile duminică şi luni din cauza furtunii, a precizat compania care îl administrează, Aena, pe pagina sa de Twitter.

Transporturile pe mai multe drumuri şi căi ferate au fost de asemenea perturbate în urma intemperiilor.

Conform meteorologilor spanioli, se estimează că furtuna va dura până miercuri.

Deși furtuna are tendința de a se deplasa, începând din seara zilei de 20 ianuarie 2020, spre sud, către nordul Africii, în cursul zilei de 21 ianuarie 2020, fenomenele meteo periculoase vor ajunge în nord-estul peninsulei.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului României la Castellón de la Plana: +34964212446; +34964203331; +34964203234; +34964216008; +34964217836, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. Cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanență al Consulatului României la Castellón de la Plana: +34677842467.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://www.meteoalarm.euhttp://www.aemet.es/en/eltiempo/prediccion/avisos?w=mnahttp://castellon.mae.ro/contactwww.mae.ro, precum şi pagina de Facebook a Consulatului României la Castellón de la Plana https://www.facebook.com/consromcastellon și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația “Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații și sfaturi de călătorie

SPANIA: El Mundo a refăcut ultimele clipe ale Danei Leonte, românca ucisă și dezmembrată

SPANIA: Despăgubire de 240.000 de euro cerută în cazul româncei ucise de fostul soț la patru ore după ce l-a denunțat

Spania: Închisoare pe VIAȚĂ pentru românul care a tăiat gâtul fetiței sale de doi ani din răzbunare

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA