Guvernul României prelungește suspendarea zborurilor spre și dinspre Spania

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunţat luni seara, 11 mai 2020, că a fost prelungită suspendarea zborurilor către şi dinspre Spania până pe data de 14 mai inclusiv.

“Am emis Ordonanţa militară nr. 11, care reglează unele aspecte ce ţin de continuarea unor măsuri adoptate în ordonanţele militare anterioare.

Primul punct pe care doresc să vi-l prezint este legat de suspendarea zborurilor către Spania şi din Spania către aeroporturile din România… este continuarea suspendării care expiră astăzi şi este valabilă până în 14 mai inclusiv”, a declarat Vela.

Al doilea punct este legat de exceptarea de la măsurile de carantinare saun izolare pentru personalul navigabil fluvial și maritim care vine din țări din zone roșii sau galbene.

Dacă personalul navigant nu prezintă simptome de COVID-19 și se încadrează în măsurile menționate în ordonanțele anterioare, nu este obligat săintre în izolare dacă vine din state de culoare galbenă sau carantină dacă vine din zonele roșii.

O altă decizie luată astăzi a fost faptul că orașul Țăndărei din județul Ialomița nu mai este în carantină.

ORDONANŢA MILITARĂ nr. 11 din 11.05.2020 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19:

„Ministrul Afacerilor Interne emite următoarea Ordonanţă militară:

Art. 1 – (1) Se prelungeşte măsura suspendării zborurilor efectuate de operatori economici aerieni spre Spania şi din Spania către România, pentru toate aeroporturile din România, începând cu data de 12 mai 2020, până la data de 14 mai 2020, inclusiv.

(2) Măsura prevăzută la alin. (1) nu se aplică zborurilor efectuate cu aeronave de stat, zborurilor de transport marfă şi corespondenţă, umanitare sau care asigură servicii medicale de urgenţă, servicii tehnice, precum şi aterizărilor tehnice necomerciale.

Art. 2 – (1) Se exceptează de la măsura de izolare la domiciliu personalul navigant român, maritim şi fluvial care se repatriază prin orice mijloc de transport, dacă la intrarea în ţară nu prezintă simptomele asociate COVID-19 şi sunt respectate condiţiile stabilite la art. 3 din Ordonanţa militară nr. 9/2020 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19.

(2) Măsura se aplică începând cu data publicării prezentei ordonanţe militare în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Art. 3 – (1) Se ridică măsura de carantinare în oraşul Ţăndărei, judeţul Ialomiţa.

(2) Măsura se aplică începând cu data publicării prezentei ordonanţe militare în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Art. 4 – (1) Sunt abilitate să asigure aplicarea şi respectarea prevederilor prezentei ordonanţe militare:

a) Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, prin Autoritatea Aeronautică Civilă Română, pentru măsurile prevăzute la art. 1;
b) Poliţia de Frontieră Română şi direcţiile de sănătate publică, pentru măsura prevăzută la art. 2.

(2) Nerespectarea măsurilor prevăzute la art.1 şi 2 atrage răspunderea disciplinară, civilă, contravenţională sau penală, în conformitate legislaţia în vigoare.

Art. 5 – (1) Prezenta ordonanţă militară se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

(2) Furnizorii de servicii media audiovizuale au obligaţia de a informa publicul, prin mesaje difuzate regulat, pentru cel puţin 2 zile de la data publicării, despre conţinutul prezentei ordonanţe militare”.

SPANIA: Cum pot solicita românii angajați în serviciul domestic ajutorul extraordinar

SPANIA: Milioane de muncitori au revenit la lucru fără echipament medical de protecție

MAI va verifica dacă printre românii trimiși din Spania sunt și infractori

  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA