Skip to content

Infractorii români care cred că pot face pușcărie ușoară în Spania se înșală

O instanță din Iași a decis că românii condamnați în Spania vor face închisoare în România.

Pe 7 noiembrie 2017 polițiștii români au preluat de la autoritățile spaniole un vasluian de 29 de ani, condamnat la 30 de ani de închisoare. În 2012, împreună cu un complice, a violat, tâlhărit și bătut mai multe persoane, majoritatea femei. Aceștia au furat bani, telefoane, bijuterii și de multe ori își violau victimele. În unele cazuri, femeile au scăpat neagresate pentru că unii trecători au intervenit.

Românul a bătut una dintre femei atât de rău, încât aceasta a avut nevoie de 106 zile de îngrijiri medicale. Într-o altă zi, au acostat o femeie într-o parcare subterană din Alicante. I-au luat 70 de euro și au violat-o.

Pentru aceste fapte, vasluianul a fost condamnat de instanțele spaniole la 30 de ani de închisoare. Conform unui comunicat al Poliției Române, Curtea de Apel Iași a hotărât printr-o sentință recunoașterea pedepsei date de instanțele spaniole, astfel că românul a fost adus sub escortă în România. Unde, probabil, nu va sta 30 de ani pentru că ministrul Justiției va găsi o altă modalitate să elibereze infractorii, după ce a născocit-o pe cea cu condițiile improprii din penitenciare.