Infractorii români, țapi ispășitori pentru POLIȚIA SPANIOLĂ: „Oricum ar fi furat”

Trei români au căzut pradă unei reţele de poliţişti spanioli, care falsificau probele. Agenţii sunt acuzaţi că ar fi rezolvat mai multe cazuri după ce ar fi plantat, tot ei, amprente la locul faptei.

Plecau cu dovezile direct din secţie, iar pe români i-au ales printre victime pentru că aveau antecedente penale şi “oricum ar fi furat”, spuneau poliţiştii cercetaţi.

Prea bune ca să fie adevărate, aşa au fost catalogate aceste amprente de la care a pornit întreaga investigaţie.

Urmele aparţineau unor romani cu un cazier deja pătat, însă procurorii din Spania au început să se întrebe dacă nu cumva “perfecţiunea” probelor arată că au fost plantate la faţa locului, nu găsite întâmplător.

De altfel, la dosar, apar şi imagini de pe camerele de supraveghere din secţia de Poliţie unde doi dintre cei patru poliţişti implicaţi ar fost surprinşi că luau amprente din alte dosare care apăreau apoi la alte cercetări.

Prima dată amprentele unui român ar fi fost puse pe o cutie în dormitorul unei case sparte. Caz rezolvat. A urmat o altă casă, iar aici amprentele ar fi fost puse pe o cutie de medicamente. Încă un dosar rezolvat.

Nu s-ar fi oprit însă aici. Ca să găsească un ţap ispăşitor şi să rezolve, chipurile, un alt caz, aceiaşi poliţişti ar fi plantat probele unui alt roman într-o maşină care fusese furată.

Nu mai puţin de 2 ani au durat investigaţiile, iar acum dosarul a ajuns în instanţă. Procurorii cer câte 10 ani de închisoare pentru doi dintre agenţi şi 4 ani pentru ceilalţi.

Şi şeful lor este cercetat, pentru că susţine presa din peninsula, a fost interceptat în timp ce îi spunea unui subordonat cum să pună o infracţiune pe seama unui cetăţean oarecare.

În tot acest timp, inculpaţii şi-au susţinut nevinovăţia. Anchetatorii din Madrid au refuzat să ofere informaţii despre acest caz, motivând că datele din dosar sunt confidenţiale.

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!

One thought on “Infractorii români, țapi ispășitori pentru POLIȚIA SPANIOLĂ: „Oricum ar fi furat”

  • 24/01/2018 at 2:58
    Permalink

    Aia sunt niste Oameni prosti si trebuie dusi La Psychiatrie Cu statioare use inchise casa se vindece

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *