Premierul Ludovic Orban i-a solicitat astăzi, 2 aprilie 2020, ministrului Afacerilor Externe să înceapă demersurile pentru a sprijini revenirea în ţară a cetăţenilor români aflaţi în Spania pe baza unei ‘„selecţii riguroase”.

„Am primit mai multe solicitări din Spania, din partea mai multor cetăţeni români, cetăţeni care au avut contracte de muncă, sezoniere, unele întrerupte – pe perioadă determinată – unele întrerupte la termen, altele întrerupte înainte de termen din cauza răspândirii epidemiei, care solicită să îi susţinem în revenirea în ţară. Cum am procedat şi în Italia, cu o verificare foarte serioasă din partea Ambasadei, a consulilor noştri, trebuie făcute liste cu astfel de cetăţeni care chiar au nevoie şi pot să respecte condiţiile de revenire în ţară”, a explicat în timpul ședinței de guvern, prim-ministrul.

Aveţi mare grijă, că ştiţi ce am păţit cu avionul de la Barcelona. Deci aici e vorba de o selecţie riguroasă, e vorba de cetăţeni români care într-adevăr au contracte, care sunt serioşi şi care, într-adevăr, merită întreaga noastră susţinere în vederea revenirii în ţară. (Ludovic Orban)

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a precizat că la zborurile din Spania sau din alte state pe care le organizează Ministerul Afacerilor Externe, ministerul pe care îl conduce va solicita, în prealabil, lista pasagerilor.

Vela a precizat că pentru autorităţi este important să verifice şi gradul de infracţionalitate a celor care sunt aduși acasă.

„Şi atunci pe listă putem evident să verificăm tot ceea ce intră în România”, a spus ministrul de Interne.

SPANIA: Ce angajați își pot face meseria în perioada noilor restricții impuse de guvern

Pentru traficanții de droguri pe ruta Spania – România nu există stare de urgență

CORONAVIRUS: Care sunt drepturile românilor care lucrează în Spania

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?