O bandă de interlopi români a înspăimântat Spania. Aruncau în aer bancomate folosind explozibilul „Mama lui Satan”

O bandă de interlopi români a fost anihilată în Spania. Aceştia i-au înspăimântat pe locuitorii din câteva oraşe, unde au aruncat în aer bancomate (VIDEO mai jos) cu un explozibil numit “Mama lui Satan”, folosit de obicei în atacurile date de jihadişti.

Poliția spaniolă a intrat în alertă încă de anul trecut, după ce au fost comise primele spargeri cu acest explozibil. Daunele erau atât de mari, încât clădirile aveau nevoie ulterior de parapeți ca să nu se prăbușească, a informează TVR.

Românii au fost prinși recent în flagrant, în timp ce încercau să arunce în aer un bancomat din provincia Albacete.

Astfel, autoritățile au reușit să captureze pentru prima dată o cantitate de explozibil de acest tip, înainte să fie detonată.

La început nu se știa despre ce substanță este vorba, dar imediat s-a descoperit faptul că românii foloseau triperoxid de triacetonă, TATP, același explozibil folosit de teroriștii Daesh care au comis atentate în Franța, și care poartă denumirea de „Mama lui Satan”.

Cei 4 români arestați, o femeie și 3 bărbați, sunt bănuiți de comiterea a cel puțin 5 furturi de acest fel, în special în zone rurale din provinciile Albacete, Valencia și Cuenca.

De regulă, alegeau o sucursală bancară în sate cu puțini locuitori și dădeau lovitura noaptea, când nu era nimeni în zonă.

Unul dintre ei are cunoștințe militare și introducea bomba în bancomat pe un fel de paletă, asemănătoare cu cea a unui brutar.

După ce se adăposteau la zeci de metri, bomba era detonată prin cabluri conectate la o baterie de motocicletă.

Furau toți banii din bancomat și apoi fugeau până la un loc de întâlnire stabilit dinainte, unde îi aștepta soția unuia dintre ei cu mașina.

După prinderea grupării, agenții au reușit să confiște 730 de grame de explozibil similar cu cel care a fost folosit în atentatele comise de Daesh la Bruxelles și la Paris.

În colaborare cu Europol mai este căutat un suspect, iar informațiile arată că gruparea ar fi comis spargeri asemănătoare și în Germania sau Italia.

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA