Plajă din Barcelona, evacuată după găsirea unui dispozitiv exploziv în mare

O cunoscută plajă din Barcelona a fost evacuată duminică, 25 august, după ce un poliţist aflat în afara orelor de serviciu a descoperit în mare un dispozitiv exploziv despre care se crede că ar fi o bombă ce datează din timpul Războiului Civil din Spania, au anunţat autorităţile locale, citate de DPA.

Dispozitivul neexplodat, ce are o lungime de 1,1 metri şi un diametru de 80 de centimetri, a fost găsit duminică dimineaţă de un ofiţer de poliţie aflat în vacanţă, potrivit cotidianului La Vanguardia.

Bomba se afla la 25 de metri de plaja Sant Sebastia din Barcelona, la o adâncime de trei metri, a precizat consiliul municipal într-un comunicat de presă.

Echipe de genişti vor încerca să dezamorseze dispozitivul în cursul dimineţii de luni, a anunţat Albert Batlle, primarul-adjunct al oraşului, însărcinat cu probleme de securitate şi siguranţă publică.

Potrivit spuselor sale, geniştii spanioli vor încerca să identifice originea dispozitivului cu un grad mai mare de precizie. Până atunci, celebra plajă Sant Sebastia va rămâne închisă.

Războiul Civil din Spania a avut loc între anii 1936 şi 1939.

Tânără din Buzău, sechestrată în Spania de un marocan, eliberată după sesizarea unui român din Germania

CARACAL: Pusă de unchi să fure și să se prostitueze în Spania, o minoră a ajuns pe mâna clanurilor de traficanți

Spania intenționează să scadă din salarii timpul petrecut de angajați în pauze

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA