Româncă dispărută în Spania, căutată prin Interpol. Mama adolescentei cere ajutor și critică polițiștii

Autoritățile spaniole caută de aproape un an o adolescentă de origine română care a dispărut în provincia spaniolă Valladolid.

Simona Camelia Melu s-a născut la Adjud pe 8 mai 2004 și locuia în Nava del Rey. Avea 15 ani în 9 iulie 2019 când a plecat să se întâlnească cu o prietenă și de atunci nu se mai știe nimic despre ea.

Mama fetei, Daniela Bleajbu, lucrează în agricultură în Spania. Crede că fiica ei este ținută undeva cu forța și s-a plâns jurnaliștilor că prietenii ei nu au fost anchetați mai dur. Polițiștii i-au spus că analizează toate pistele.

„Trebuie să știe ceva, pentru că ce mi-au spus nu are sens. Este imposibil ca nimeni să nu știe nimic de ea. A plecat fără haine de schimb, fără bani și fără mobil”, a declarat mama plângând pentru publicația Diario de Valladolid.

Articolul publicat la sfârșitul lunii aprilie 2020 are pe prima pagină fotografia Cameliei și atrage atenția că în provincia Valladolid au dispărut 37,4% dintre minorii dați dispăruți în toată comunitatea autonomă Castilia și León, cea mai mare din Spania.

Interpol a emis o alertă pe numele ei și a introdus-o în baza de date cu persoane dispărute.

Camelia a plecat de acasă după ora 23.00 să se întâlnească cu prietena ei Alexandra. Cel puțin, așa a spus familiei.

Dimineața, pe când se pregătea să meargă la muncă, mama a observat lipsa fetei și i-a sunat prietena. Aceasta i-a spus că nu s-a văzut cu Camelia.

Atunci mama a sunat la mai multe numere din agenda telefonică a fetei și i-a răspuns un tânăr care a întrebat: „N-ai plecat încă?”.

Se pare că acesta a dus-o până la statuia taurului de la podul medieveal din orașul Tordesillas, aflat la 25 de km depărtare. Acolo trebuia să se întâlnească cu prietenul ei. Prieten de care mama și familia nu știau nimic.

Potrivit publicației El Norte de Castilla, adolescenta dispărută abandonase școala pentru a-și ajuta mama și avea grijă de surorile și de verișori cât timp mama și mătușa ei erau la muncă în agricultură.

Mama Cameliei (dreapta) și mătușa cred că fata e ținută undeva (Sursa foto: Henar Sastre / El Norte de Castilla)

Cele două femei exclud plecarea voluntară a Cameliei. Nu a mai făcut acest lucru și era un copil cuminte. Mai mult, nu au existat în familie certuri în zilele precedente dispariției.

Recent, mama Cameliei a cerut din nou ajutorul presei, autorităților și oamenilor pentru a-și găsi copila după ce a încercat singură să găsească mai multe informații, dar fără succes.

Persoanele care pot oferi înformații despre dispariție pot suna la Guardia Civil la numerele de telefon 062, 091 sau 112.

Tânără din Slobozia, dispărută în provincia spaniolă Cordoba

Poliția din Chicago cere ajutor pentru a găsi un român dispărut

Român dispărut de patru luni de pe un feribot pe ruta Olanda- Anglia, de negăsit

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?