Skip to content

Românca Flori Cuțitaru, locul al doilea în concursul Vocea Spaniei Junior

Românca Flori Alexandra Cuţitaru, care a uimit întreaga Spanie cu vocea şi talentul ei prin prestaţiile la ”Vocea Spaniei Junior”, cel mai cunoscut concurs de talente din Peninsula Iberică, s-a clasat pe locul al doilea în finala celei de-a patra ediţii a acestei competiţii desfăşurate luni noaptea, informează marţi site-ul romaniaexpres.com.

Adolescenta de 14 ani a interpretat în finală în mod impecabil două melodii extrem de grele: “Without You” a celebrei Mariah Carey şi “Vuelvo a verte” a solistei spaniole Malu, fiind la un pas de a câştiga concursul. Deşi Flori Alexandra Cuţitaru a avut interpretări magistrale, publicul spaniol a preferat-o pe Melani, o fetiţă spaniolă de 10 ani care a interpretat Nessun Dorma, o arie din actul final al operei Turandot, de Giacomo Puccini.

Flori Alexandra Cuţitaru, care locuieşte în Almonte (provincia Huelva), dar originară din comuna Bistreţ (jud. Dolj), s-a situat pe locul secund, însă a demonstrat că România este plină talente şi a reuşit să câştige atât dragostea tuturor compatrioţilor săi cât şi respectul şi admiraţia spaniolilor, scrie sursa citată.

Flori a mulţumit tuturor emoţionată, începând cu mentorul său, Antonio Orozco, cel care a ales-o şi care a crezut în ea până la final. “Mulţumesc acestui public minunat care m-a încurajat, m-a aplaudat. Nu în ultimul rând, mulţumesc părinţilor mei care m-au ajutat şi care în permanenţă au fost alături de mine, la bine şi la greu. Indiferent de rezultatul final de azi, eu sunt recunoscătoare şi mă bucur că v-am cunoscut”, a spus tânăra cuprinsă de melancolie.

“Am avut şansa să cunosc o familie modestă care a reuşit să facă din muzică pâinea cea de toate zilele pentru fiica lor. Au reuşit să facă din Flori o fată care vorbeşte patru limbi, care cântă la pian, compune şi dansează cum puţini reuşesc să o facă. Vă dau cuvântul meu că este una dintre cele mai mari cântăreţe pe care le-am întâlnit vreodată”, a adăugat Antonio Orozco după ultima melodie interpretată de Flori.

Flori Alexandra Cuţitaru a primit din partea organizatorilor un sfârşit de săptămână la Parcul de distracţii PortAventura World, iar câştigătoarea de la Vocea Spaniei Junior a primit un CEC de 10.000 de euro şi o bursă pentru un curs profesionist de studii în domeniul muzicii şi şansa de a scoate un CD la Universal Music, cea mai mare casă de discuri din industria muzicii.