Agenții Poliției Naționale au arestat doi cetățeni români, A.T. în vârstă de 25 de ani și F.D. de 29 de ani, pentru falsificarea de certificate de înregistrare a cetățenilor Uniunii Europene (certificados de registro de ciudadanos de la Unión Europea). Documentele falsificate erau vândute altor cetățeni de aceeași naționalitate în schimbul unor sume de bani și erau folosite la obținerea de permise de conducere sau a diverse ajutoare sociale.

Ancheta poliției a început grație colaborării dintre Direcția Provincială a Traficului din Sevilla și Poliția Națională, care a făcut posibilă detectarea existenței unor certificate de înregistrare false, utilizate de cetățenii români pentru obținerea unui permis de conducere în Spania, în condițiile în care posesia certificatului menționat este o cerință obligatorie pentru eliberarea acestuia.

După mai multe investigații, anchetatorii au putut stabili modul de operare al autorilor infracțiunilor. În primul rând, persoana interesată să obțină documentul falsificat intra în contact cu ei, după ce afla despre această activitate ilegală prin terți.

Ulterior, falsificatorul o informa despre procedurile de urmat pentru a obține un număr de identitate de străin – NIE – , număr care trebuia inclus în certificatul de înregistrare a cetățenilor Uniunii ce urma a fi falsificat.

Odată ce respectivul număr NIE era obținut de persoana interesată, românii realizau falsul certificat de înregistrare în schimbul unei sume cuprinse între 60 și 200 de euro.

În urma anchetei, agenții i-au arestat pe cei doi români în Sevilla. Pentru falsificare de documente au mai fost arestate și alte zece persoane care acționau din Sevilia, Badajoz și Segovia, scrie Andalucia Information.

SPANIA: Rețea de români care exploata imigranți, destructurată. Victimele, obligate să muncească până la epuizare – VIDEO

Un român a fost prins la frontieră cu un microbuz căutat de autoritățile din Spania

Patru kilograme de droguri trimise într-un pachet cu alimente din Spania în Ialomița

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!