Spania a instituit starea de ALERTĂ și interzice circulația pe timpul nopții

Premierul spaniol Pedro Sanchez a anunţat duminică, 25 octombrie, instituirea stării de alertă, echivalentul stării de urgenţă sanitară, pentru şase luni pe întreg teritoriul Spaniei, măsură însoţită de interzicerea circulaţiei pe timpul nopţii, pentru a încerca să atenueze răspândirea accelerată a noului coronavirus.

”Situaţia prin care trecem este extremă”, a declarat Sanchez într-o alocuţiune televizată la finalul unei şedinţe extraordinare de guvern, după ce săptămâna aceasta Spania a depăşit pragul de un milion de cazuri de COVID-19 şi se confruntă cu o recrudescenţă a epidemiei.

În acest context, starea de alertă, respectiv starea de urgenţă sanitară, constituie ”măsura cea mai eficientă pentru a diminua curba contagierilor”, a explicat şeful guvernului spaniol.

El a confirmat că starea de alertă va avea iniţial o durată de 15 zile, aşa cum prevede Constituţia, dar va cere Camerei Deputaţilor prelungirea ei până la data de 9 mai.

Cât despre interdicţia de circulaţie pe timpul nopţii, aceasta va fi valabilă în principiu între orele 23:00 şi 06:00, dar regiunile pot să o avanseze ori să o devanseze cu o oră şi nu se va aplica în Insulele Canare, zonă mai puţin afectată de epidemie. (Agerpres)

Români arestați în Spania pentru falsificare de documente utilizate la obținerea permiselor de conducere și ajutoarelor sociale

SPANIA: Rețea de români care exploata imigranți, destructurată. Victimele, obligate să muncească până la epuizare – VIDEO

Violență EXTREMĂ: O bătrână din Spania, bătută cu sălbăticie de un român în timp ce era tâlhărită – VIDEO

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?