Spania a interzis șoferilor de TIR efectuarea odihnei obligatorii în cabină

Spania a interzis efectuarea odihnei săptămânale normale în cabină, fapt prevăzut în modificarea regulamentului privind transporturile, ROTT, care a fost publicată în jurnalul oficial spaniol din 20 februarie 2019, conform Uniunii Naționale a Transportatorilor Rutieri din România.

Prevederile privind interzicerea efectuării odihnei săptămânale normale în cabină au intrat în vigoare în Spania pe 21 februarie 2019.

Deoarece nu s-a prevăzut o infracțiune specială, efectuarea repausului săptămânal normal în cabină va fi considerată ca fiind repaus săptămânal necorespunzător, iar amenda va fi de 2000 euro.

Până în prezent, nu au fost stabilite instrucțiuni speciale pentru autoritățile de control spaniole cu privire la punerea în aplicare a aceastei interdicții.

Conform precizărilor ASTIC-Spania care a contactat autoritățile de control spaniole în acest sens, ambele tipuri de controale sunt posibile, in situ sau “a posteriori”.

Nu vor fi solicitate documente speciale, precum facturile hoteliere, pentru a proba că șoferul nu s-a aflat în cabină.

Germania a făcut acest lucru în 2017. Aici, amenzile pentru fiecare oră petrecută de șofer în camion în timpul repausului săptămânal sunt: 60 de euro/oră pentru șofer și 180 de euro/oră pentru firma de transport.

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?