SPANIA: Atenție la produsele din carne de porc! Alertă alimentară în Andaluzia

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Regatul Spaniei că Departamentul pentru Sănătate și Familie al Guvernului Autonom din Andaluzia a identificat și retras de pe piață un produs contaminat cu bacteria listeria monocytogenes.

Cazurilor de îmbolnăvire au apărut ca urmare a consumului de carne de porc procesată și ambalată.

Conform The Independent, fabrica de produse ambalate din carne de porc unde a fost identificată bacteria este deținută de firma Magrudis S.L. din Sevilla.

Autoritățile spaniole au analizat produsul La Mecha în care a fost găsită bacteria, dar și alte produse care ar putea fi contaminate cu această bacterie.

Ministerul Sănătății și Familiei spaniol a informat că a crescut numărul de pacienți infectați cu bacteria Listeria, până la 22 august 2019 înregistrându-se în Andaluzia 161 cazuri.

Au fost spitalizate 82 de persoane și s-a înregistrat un deces, o femeie în vârstă de 90 de ani.

Situația pe provincii a cazurilor de îmbolnăvire se prezintă astfel: Sevilla 64, Huelva 10, Cadiz 2, Cordoba 2, Malaga 4.

De asemenea, statul spaniol a alertat organismele europene și Organizația Mondială a Sănătății referitor la situația creată de propagarea acestei infecții și posibilitatea de a fi identificată și în alte țări, turiștii străini care călătoresc din Regatul Spaniei putând prezenta simptomele bolii.

Ultimele date oferite de guvernul local andaluz indică o creștere la 529 a cazurilor susceptibile de posibila infecție, în cursul zilei de 22 august 2019.

Având în vedere numărul mare de cetățeni infectați, la care se adaugă cei suspecți a fi infectați cu această bacterie, Guvernul andaluz (Junta de Andalucia) a decretat alertă alimentară.

Autoritățile spaniole informează cetățenii care au simptome de febră, dureri musculare, vărsături sau diaree, dureri de gât, confuzie și oboseală, să se adreseze de urgență medicului de familie sau celui mai apropriat spital.

Listerioza în forma ușoară este asemănătoare gripei, dar dacă intră în sistemul nervos printre simptome se numără cefaleea și rigiditatea cervicală, convulsii, pierderea echilibrului și o stare confuzională.

Cei mai expuși listeriozei sunt bătrânii, persoanele cu sistem imunitar slăbit și femeile însărcinate care pot naște prematur, avorta sau fătul poate veni pe lume mort.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Sevilla: +34 954 233 243, +34 954 230 947, +34 954 624 053, +34 954 624 070, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență au la dispoziție și telefonul de permanență al oficiului consular al României la Sevilla: + 34648212169.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://sevilla.mae.ro/contact, http://madrid.mae.ro, www.mae.ro.

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?