SPANIA: Cum pot solicita românii angajați în serviciul domestic ajutorul extraordinar

Ambasada României la Madrid a publicat pe site-ul său care este procedura de solicitare a Ajutorului Extraordinar pentru suspendarea/încetarea activității pentru persoanele integrate în Sistemul Special al Angajaților în Serviciul Domestic al Regimului General de Securitate Socială.

Termenul de depunere a solicitării: începând cu data de 5 mai până în ultima zi a lunii în care se termină starea de urgență.

Persoanele care doresc să solicite personal acest ajutor pot descărca și printa formularul de solicitare și îl pot  prezenta împreună cu documentele anexe la orice birou de asistență pentru cetățeni (dacă se reia activitatea cu publicul) sau îl puteți trimite prin poștă de la un oficiu poștal către Unidad Subsidio Empleadas Hogar –  Dirección General del Servicio Público de Empleo Estatal, Calle Condesa de Venadito Nº9, 28027-Madrid.

Pentru a descărca și scoate la imprimantă aplicația NU aveți nevoie de DNI electronic, certificat electronic sau Cl@ve.

Persoanele care doresc să solicite online acest ajutor pot depune cererea online la adresa  SEDE del Servicio Público de Empleo Estatal: https://sede.sepe.gob.es/portalSede/flows/inicio.

În acest caz este obligatoriu să DNI electronic, certificat electronic sau Cl@ve.

Cererea trebuie depusă online la adresa menționată mai sus sau manual prin completarea formularului Solicitud de subsidio extraordinario sistema especial empleados del hogar (COVID-19) care este disponibil pe site.

Formularul este un document PDF care se poate completa online sau se poate descarca și tipări de la următoarea adresă: http://www.sepe.es/HomeSepe/COVID-19/subsidio-extraordinario-personas-empleadas-hogar.html

Va trebui să furnizați o copie dupa un act de identitate al dumneavoastră și al angajatorului/angajatorilor și o declarație pe propria răspundere de la angajator/angajatori, conform modelului disponibil pe site Declaración responsable de la persona empleadora de personas trabajadoras del Sistema Especial para Empleados de Hogar sau o scrisoare de concediere sau dovada de la sistemul de securitate socială a încheierii contractului dumneavoastă.

Perioada pentru care se acordă acest ajutor este data de la care, din cauza crizei Coronavirus, angajatorul dumneavoastră a suspendat/încheiat colaborarea cu dumneavoastră sau v-a redus ziua de muncă, așa cum este consemnat în Declarația pe propria răspundere, până la o lună după încheierea stării de urgență (sau până la data la care v-ați reluat activtatea cu program normal de lucru), atât timp cât se mențin condițiile necesare pentru a fi beneficiat pe toată perioada.

Cuantumul ajutorul va fi determinat prin aplicarea unui procent de 70%  la baza de reglementare corespunzătoare activității pe care ați încetat să o desfășurați, fără a putea depăși limita de 950 de euro (SMI), excluzând partea proporțională a plăților extraordinare.

În plus, suma va depinde, de asemenea, de existența unor venituri obținute din executarea altor servicii, mai anunță Amabsada.

SPANIA: Milioane de muncitori au revenit la lucru fără echipament medical de protecție

Disperat după țigări ieftine din Spania, un francez a ignorat carantina și s-a rătăcit în Pirinei

Pentru traficanții de droguri pe ruta Spania – România nu există stare de urgență

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA