SPANIA: Despăgubire de 240.000 de euro cerută în cazul româncei ucise de fostul soț la patru ore după ce l-a denunțat

Copiii Luciei Pătrașcu, o româncă de 47 de ani ucisă de fostul soț în balconul locuinței lor din Port de Pollença pe 29 mai 2016, la patru ore după ce s-a dus la Garda Civilă pentru a-l denunța, solicită statului spaniol despăgubiri de 240.000 de euro.

Familia victimei, reprezentată de avocatul Antoni Monserrat, a depus o plângere împotriva Ministerului de Interne considerând că există o responsabilitate a celor patru agenți care au primit denunțul verbal al româncei și nu au urmat protocolul privind violența împotriva femeilor.

Din această cauză, românca a plecat de la secția de poliție fără un denunț scris și fără nicio măsură de protecție.

Rudele Luciei înaintaseră deja această cerere de despăgubiri prin mijloace administrative, dar dosarul în care au fost judecați agenții a fost clasat. Între timp, Ion Ciotău, fostul soț al femeii, a fost condamnat în 2018, în cadrul altui proces penal, la 22 de ani de închisoare pentru crimă.

Agenții care au primit denunțul victimei au fost achitați de acuzațiile de neîndeplinire a obligațiilor de serviciu și pentru că nu au întocmit în formă scrisă denunțul româncei, fiind doar cercetați disciplinar.

Din acest motiv, avocatul familiei a înaintat cererea împotriva Ministerului de Interne și a solicitat să se redeschidă dosarul împotriva agenților. Cererea trebuie să primească un răspuns în șase luni.

Copiii femeii consideră că există o responsabilitate a statului pentru moartea mamei lor deoarece nu a fost executat protocolul în vigoare la momentul în care victima s-a dus să ceară ajutor forțelor de ordine, informează Diario de Mallorca.

Lucia și Ion au divorțat după ce și-au petrecut aproape 30 de ani împreună. Neînțelegerile dintre cei doi au apărut din cauza geloziei bărbatului, fiu al unui fost primar din județul Suceava.

Un cuplu de români, acuzat că a exploatat 41 de conaționali în Anglia, a fost arestat în Spania

Jamboane furate, găsite în mașina unui român din Valladolid. Marfa valora aproape 87.000 de euro

Spania: Închisoare pe VIAȚĂ pentru românul care a tăiat gâtul fetiței sale de doi ani din răzbunare

  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?