SPANIA: El Mundo a refăcut ultimele clipe ale Danei Leonte, românca ucisă și dezmembrată

La mai bine de șase luni de când tânăra mămică Dana Leonte a dispărut într-o zonă muntoasă de lângă orașul Arenas, provincia Malága, nu s-au găsit decât câteva fragmente osoase.

Anchetatorii caută restul cadavrului.

Cotidianul El Mundo, al doilea ca mărime din Spania, a publicat pe 4 ianuarie 2020 un articol în care a refăcut ultimele ore ale româncei.

Se pare că ea a fost ucisă de partenerul ei, Sergio Ruiz, cu care avea o fetiță în vârstă de zece luni. Acesta este în prezent arestat, fiind principalul suspect.

Dana, în vârstă de 31 de ani, a dispărut pe 12 iunie 2019.

În acea zi, Antonio and Mari Ángeles, patronii unui bar la care venea des cuplul Sergio-Dana, i-au văzut și păreau ambii foarte supărați.

Un lucru le-a atras atenția, Sergio a cerut ulterior la bar o singură cafea în loc de două cum obișnuia să facă. Cealaltă era pentru Dana.

Proprietarul locuinței în care locuia cuplul a declarat că românca i-ar fi spus că partenerul ei o abuza. El le-a povestit jurnaliștilor spanioli că avusese și cu Sergio o discuție.

Se pare că un sergent din Polițe (Guardia Civil) se îndrăgostise de româncă și îi trimitea mesaje pe WhatsApp.

Polițistul l-a sunat chiar pe Sergio în zilele următoare dispariției Danei și i-a spus că vrea să ia legătura cu ea pentru că a încercat să o sune și i se spunea că numărul de telefon nu există.

Proprietarul a mai declarat că Sergio l-a mai rugat să nu spună nimic despre dispariției partenerei sale, că Dana a plecat cu altul.

Patronul firmei unde lucra presupusul asasin a explicat că programul de muncă era de la opt dimineața la 13.30 și de la 15.30 la 19.30.

În ziua dispariției însă, Sergio s-a scuzat și a plecat la ora 18.00 de la muncă pretextând că fetiței îi este rău și nu a găsit-o pe mamă nicăieri. (n.r. – pe Dana)

Sergio Ruiz și Dana Leonte

A doua zi a venit la muncă la 09.13 și a spus șefului că a căutat o bonă pentru copilă pentru că Dana a plecat de acasă cu banii împreună cu un polițist.

Bona, Ana Isabel Rodríguez, a confirmat că în ziua dispariției româncei era la ora 07.30 cu fetița. Dar la ora 17.00, Dana a sunat-o și s-au întâlnit să-i plătească și au convenit să se întâlnească în jurul orei 20.00.

Nu s-a mai întâmplat acest lucru, la ora 20.53 bona primind un mesaj pe Whatsapp de la numărul Danei în care i se spunea că i-a fost spartă casa de către hoți și că în loc să vină amândoi după fată, așa cum tot timpul făceau, va veni numai tatăl micuței.

Problema cu mesajul acesta este că stilul de a scrie și greșelile gramaticale nu erau identice cu cele ale femeii, a spus bona.

Dacă a văzut că trece timpul și nimeni nu vine după copilă, bona a tot insistat și abia după aproape două ore Sergio a venit să-și ia fata.

În loc să poarte echipamentul de lucru, așa cum se întâmpla de obicei, Sergio a venit în jeanși, tricou și șlapi, îmbăiat și pieptănat, iar acest lucru i-a atras atenția bonei.

O altă declarație importantă a venit din partea unei femei, Elisabeth Fortes, care cunoștea de la fostele partenere ale lui Sergio că acesta este mincinos și agresiv. Ba mai mult, îi făcea plăcere să lovească câini, pisici și rațe.

Lua câini maidanezi și îi arunca la câinii de luptă pe care îi avea.

Dana Leonte stătea de 17 ani în Spania și avea un restaurant în localitatea Torre del Mar.

Spania: Închisoare pe VIAȚĂ pentru românul care a tăiat gâtul fetiței sale de doi ani din răzbunare

Româncă, prinsă în Maroc cu 159 kg de hașiș. Mergea în Spania

Bodyguard român, împușcat în Spania de un britanic beat

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA