Cei mai mulți români din străinătate care s-au infectat cu noul coronavirus sunt în Spania, Germania și Italia.

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului României din 2 aprilie 2021, până la această dată 23.496 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu SARS-CoV-2.

Cei mulți sunt în Spania (16.773), Germania (3.118) și Italia (2.542).  Aceste date sunt obținute de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate, de la autoritățile competente din statele de reședință, în măsura în care aceste date fac obiectul comunicării publice, și în mod direct de la cetățenii români din străinătate.

Urmează Irlanda (218), Marea Britanie (195), Austria (137), Franța (125), Grecia (93), Danemarca (49), Elveția (46), Ungaria (37), Olanda (28), Belgia (22) și Cipru și Republica Moldova câte 13.

Lista actualizată a statelor pentru care se impune carantina! Austria, Italia, Marea Britanie și Spania, în continuare țări cu risc epidemiologic

Țările în care s-au înregistrat sub zece cazuri de infectări sunt: Emiratele Arabe Unite, Coreea de Sud și Suedia câte opt, Bulgaria (7), Japonia (6), Ucraina (5), SUA (4), Turcia, Muntenegru, Singapore, Tunisia câte trei, Namibia, Indonezia, Islanda, Belarus, India, Bosnia-Herțegovina și Serbia câte două.

În Argentina, Luxemburg, Malta, Brazilia, Kazakhstan, Republica Congo, Qatar, Vatican, Portugalia, Egipt, Pakistan,
Iran, Slovenia, Federația Rusă și Croația a fost înregistrat câte un caz în fiecare.

De la începutul pandemiei și până în prezent, 189 de cetățeni români aflați în străinătate au decedat, apropae o treime dintre ei fiind din Spania (60). Urmează Marea Britanie (43), Italia (34), Franța (19), Germania (14), Irlanda (5), Suedia (3), Belgia, Elveția și Austria câte doi.

În SUA, Brazilia, Republica Congo, Grecia și Iran au înregistrat fiecare decesul unui cetățean român.

Germania a înăsprit restricțiile și cere teste PCR cu rezultat negativ tuturor călătorilor, indiferent din ce zonă sosesc

Dintre cetățenii români din străinătate confirmați cu infecție cu noul coronavirus au fost declarați vindecați 798: Germania (677), Grecia (90), Franța (18), Japonia (6), Indonezia și Namibia câte doi, Luxemburg, Tunisia și
Argentina, câte unul.

Guvernul nu a publicat date referitoare la românii vindecați care trăiesc în Italia, Irlanda, Marea Britanie, Spania, Belgia, Olanda sau Austria.

Pe de altă parte, în România au fost confirmate, până la data de 2 aprilie, 964.726 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 862.137 de pacienți au fost declarați vindecați. 23.819 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2 au decedat.

Italia și Spania, carantină totală în perioada Paștelui Catolic

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!