SPANIA interzice reunirea a mai mult de zece persoane de Crăciun și Revelion. Deplasările, limitate

Autoritățile spaniole au decis că cetățenii nu vor putea să se reunească mai mult de zece persoane de Crăciun şi de Revelion şi vor putea să se deplaseze doar în mod excepţional dintr-o regiune în alta pentru a se alătura rudelor lor, a anunţat Ministerul Sănătăţii spaniol miercuri, 2 decembrie.

Pentru a se ține sub control infectările cu noul coronavirus, reuniunile între rude nu vor putea depăşi 10 persoane în 24-25 şi 31 decembrie-1 ianuarie, inclusiv copii, a subliniat ministrul Sănătăţii, Salvador Illa, într-o conferinţă de presă.

Din 23 decembrie până în 6 ianuarie, deplasările între regiuni vor fi interzise, excepţie făcând necesităţi esenţiale sau pentru „a face o vizită sau a celebra o zi de sărbătoare” cu familia, a adăugat ministrul.

Regiunile, care deţin competenţe în materie de sănătate, vor putea limita deplasările familiale la anumite zile în funcţie de evoluţia pandemiei.

 SPANIA: Documentul necesar românilor pentru deplasarea la secțiile de votare în perioada 5-6 decembrie

Restricţiile nocturne de circulaţie în Spania continentală vor putea fi relaxate pe regiuni până la ora 01:30 de Crăciun şi de Revelion. În prezent, restricţiile încep de la ora 22:00 sau 00:00, în funcţie de regiuni.

Regiunea turistică şi cu populaţie densă Catalonia (nord-est) a anunţat deja miercuri intenţia de a începe restricţionarea circulaţiei de la ora 01:30.

Ministerul Sănătăţii a adăugat că „evenimentele neesenţiale cu aflux important de persoane” nu vor fi permise şi că „manifestările fizice de devoţiune sau tradiţionale”, precum sărutările între persoane şi pupatul simbolurilor religioase vor trebui evitate în timpul reuniunilor.

Spania a redus la aproape jumătate incidenţa virusului în noiembrie, dar rămâne una dintre ţările europene cele mai afectate de pandemie, cu peste 45.000 de morţi şi peste 1,6 milioane de cazuri.

 Germania a prelungit carantina parțială până pe 10 ianuarie. Merkel: „Avem prea multe decese”

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?