Spania: Iunie 2020, luna cu cel mai mare număr de noi şomeri în agricultură din ultimul deceniu

Numărul şomerilor în sectorul agricol a crescut în Spania cu 15,4% în iunie, comparativ cu luna anterioară, respectiv cu 25.342 de persoane, în mare parte ca urmare a finalizării campaniei de cules fructe, transmite EFE AGRO.

Aceste date au fost publicate de Ministerul Muncii şi menţionează că 71% din această creştere se concentrează în comunitatea autonomă Andalucia.

Statisticile semnalează că aceasta este luna iunie cu cel mai mare număr de noi şomeri în agricultură din ultimul deceniu, un nivel cu mult peste cel obişnuit, şi este, totodată, cea mai mare creştere lunară din acest an.

Cifra totală a şomerilor din acest sector a ajuns astfel al 189.487 persoane, cu 28% mai multe faţă de aceeaşi lună din 2019.

Circa 26% din şomerii din sector (49.153 persoane) erau străini, conform statisticilor oficiale, ceea ce reprezintă o majorare cu 33% faţă de mai şi cu 36% comparativ cu perioada similară din 2019.

La nivel general, în Spania numărul şomerilor s-a situat la 3.862.883 persoane, un nivel ce nu a mai fost atins din mai 2016.

SPANIA permite de pe 1 iulie libera circulație a cetățenilor europeni

Un arădean venit cu autocarul din Spania a intrat în autoizolare în beciul Poliției

Româncă dispărută în Spania, căutată prin Interpol. Mama adolescentei cere ajutor și critică polițiștii

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?