Skip to content

SPANIA: Masca de protecție, obligatorie până când virusul va fi învins definitiv

Ministrul spaniol al Sănătății, Salvador Illa, a declarat marți, 9 iunie, că purtarea măștii de protecție va fi obligatorie în Spania și după ridicarea restricțiilor, potrivit Agerpres care citează agenției France-Presse.
Măsura va fi în vigoare până când coronavirusul va fi învins definitiv. Adică, pe o perioadă nedeterminată.  Persoanele care nu respectă această regulă vor fi amendate cu 100 de euro.
Masca de protecție va fi obligatorie pe stradă, în spații închise sau în magazine atunci când nu vor putea păstra distanţa de 1,5 metri faţă de cei din jur, în transportul în comun, avioane sau în autovehiculele particulare ai căror ocupanţi nu au acelaşi domiciliu.

Conform sursei citate, Spania a introdus în data de 21 mai obligativitatea purtării măștii de protecție pe stradă și în spații închise unde nu se pot asigura măsuri de distanțare socială  pentru toate persoanele cu vârsta de peste șase ani. Din 4 mai, ea era obligatorie în transportul în comun.

„Aceste măsuri care erau în vigoare în timpul stării de alertă vor rămâne până când vom fi învins definitiv virusul, adică până când vom dispune de o terapie eficace sau de un vaccin”, a precizat ministrul spaniol al Sănătăţii.

SPANIA plătește cu circa 30.000 mai puține pensii față de anul trecut. Pandemia, principalul motiv

Româncă dispărută în Spania, căutată prin Interpol. Mama adolescentei cere ajutor și critică polițiștii

SPANIA a aprobat un venit minim garantat de 462 de euro pentru persoanele nevoiașe