SPANIA: Numărul deceselor a scăzut sub pragul psihologic de 500 în 24 de ore. Totalul depășește 20.000

Numărul deceselor a scăzut brusc duminică, fiind înregistrate 410 decese în 24 de ore. A fost o scădere de 155 comparativ cu sâmbătă și prima dată în ultimele patru săptămâni când datele au ajuns sub cifra psihologică de 500 de decese zilnice.

Ultimele date publicate de Ministerul Sănătății din Spania luni, 20 aprilie, arată că în ultimele 24 de ore au fost înregistrate și mai puține decese, 399, bilanțul total al morților fiind astăzi de 20.852.

În ceea ce privește infecțiile, acestea continuă să scadă, în ultimele 24 de ore înregistrându-se 4.266 de noi cazuri confirmate de Covid-19, totalul fiind de 202.736 infectați.

Numărul persoanelor vindecate este de 80.587.

Scădere „importantă” a spitalizărilor

„Există o scădere semnificativă în ultimele săptămâni a numărului de spitalizați. În terapie intensivă există, de asemenea, o tendință descendentă”, a spus Fernando Simón, directorul Centrului de Alerte și Urgențe din Ministerul Sănătății, în cadrul conferinței de presă a Comitetului de Management Tehnic.

“Acestea sunt cifre foarte încurajatoare”, a adăugat Simón, citat de El Mundo.

Conform Grupului de Comunicare Strategică din România, în Spania sunt înregistrați 196 de români infectați cu noul coronavirus, iar numărul decedaților este de șapte.

SPANIA: Premierul cere prelungirea restricțiilor cu încă 15 zile, până pe 9 mai – VIDEO

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?