Skip to content

SPANIA plătește cu circa 30.000 mai puține pensii față de anul trecut. Pandemia, principalul motiv

Sistemul spaniol de stat a plătit în primele patru luni ale acestui an cu circa 30.000 de pensii mai puţin faţă de perioada similară a anului trecut, în special din cauza deceselor provocate de noul coronavirus, a anunţat marţi, 26 mai, Ministerul spaniol al Muncii, transmite agenţia Reuters.

Conform datelor publicate de această instituţie, între ianuarie şi aprilie în total 205.638 de pensionari au ieşit din evidenţele sistemului pensiilor de stat, cu circa 30.000 mai mulţi faţă de primele patru luni ale anului trecut şi cu circa 25.000 peste media perioadei similare a ultimilor patru ani.

„Trebuie să luăm în calcul modul în care pandemia COVID-19 a influenţat rata deceselor în ansamblul populaţiei şi în special în rândul vârstnicilor”’, explică într-o declaraţie Ministerul spaniol al Muncii.

Spania se numără printre ţările cele mai îndoliate de pandemia de COVID-19, înregistrând aproape 30.000 de decese provocate de noul coronavirus, peste 80% dintre victime având peste 70 de ani.

Pe de altă parte, s-a înregistrat şi o scădere a noilor intraţi în sistemul de pensii, situaţie atribuită închiderii unor oficii de pensii în timpul măsurilor de izolare. (Agerpres)

Blue Air reia zborurile din și spre Italia, Germania, Spania și alte țări de la începutul lunii IULIE

SPANIA extinde până pe 6 iunie restricțiile impuse pentru combaterea coronavirusului

SPANIA: Autoturism căutat de autorități, găsit la Borş în posesia unui român