SPANIA: Poliția, condamnată pentru ignorarea unei femei care a cerut protecție. Soțul a ucis-o

Justiţia spaniolă a condamnat miercuri Ministerul de Interne de la Madrid să acorde despăgubiri de 180.000 de euro familiei unei femei asasinate de soţul său la o lună după ce ea ceruse în zadar protecţia poliţiei, transmite AFP, preluată de Agerpres.

Judecătorii au stabilit că Guardia Civil nu a oferit o protecție adecvată victimei. În septembrie 2016, ea ceruse să fie protejată împotriva soţului său.

Cererea a fost respinsă de polițiști care au cosiderat că soțul femeii nu reprezenta un pericol pentru că nu avea antecedente penale. O lună mai târziu, ea a fost înjunghiată mortal în stradă de soţul său, în faţa copiilor lor. Crima a avut loc în localitatea Sanlucar la Mayor, în apropiere de Sevilla.

Presa locală a scris că criminalul a fost polițist în Dominica și că s-a sinucis în închisoare după ce a fost  condamnatul la 28 de ani pentru omor.

Instanța a decis ca ministerul să plăteasacă câte 20.000 de euro fiecăruia din părinţii victimei şi câte 70.000 de euro fiecăruia din cei doi copii drept daune morale.

Spania a făcut din protecţia femeilor o prioritate începând din 1997, după trauma naţională provocată de cazul Ana Orantes, o femeie de 60 de ani bătută, aruncată de la balcon şi apoi arsă de vie de fostul său soţ, după ce semnalase de mai multe ori violenţele acestuia, autorităţilor şi la televiziune, mai arată sursa citată.

SPANIA: Despăgubire de 240.000 de euro cerută în cazul româncei ucise de fostul soț la patru ore după ce l-a denunțat

Româncă dispărută în Spania, căutată prin Interpol. Mama adolescentei cere ajutor și critică polițiștii

SPANIA: El Mundo a refăcut ultimele clipe ale Danei Leonte, românca ucisă și dezmembrată

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA