Skip to content

SPANIA: Român de 24 de ani, decedat împreună cu prietena lui în urma intoxicării cu monoxid de carbon

Tânăra de 23 de ani și prietenul ei de 24 de ani au fost găsiți morți luni dimineață, 19 martie, într-o locuință de la marginea orașului Zafra, provincia Badajoz.

Tragica descoperire a fost făcută de tatăl fetei, care s-a dus la vila familiei fiind îngrijorat că fiica sa nu răspundea la telefon.

Bărbatul a alertat imediat serviciul de urgență 112, la fața locului sosind imediat ambulanțele. Dar deja era prea târziu, medicii neputând decât să confirme moartea celor doi tineri.

La fața locului s-au dus și mai multe patrule ale Gărzii Civile și câțiva agenți ai Poliției Judiciare pentru a efectua cercetări în vederea stabilirii cauzelor tragediei.

Victimele sunt Laura Ramos, în vârstă de 23 de ani, din Puebla de Sancho Pérez, unde tatăl ei este consilier pentru Urbanism, și un român de 24 de care zilele acestea se afla în vacanță la Zafra.

Potrivit primelor informații furnizate de poliție, cei doi tineri au murit din cauza inhalării de monoxid de carbon provenit de la o instalație de încălzire.

Trupurile victimelor au fost transportate la Institutul de Medicină Legală pentru efectuarea autopsiilor.

În localitatea Puebla de Sancho Pérez, locul de naștere al tinerei, a fost declarat doliu care va dura până miercuri la ora 12.00. O zi de doliu a fost declarată și în Zafra.

Primarul din Zafra, José Carlos Contreras, a declarat că incidentul a șocat întregul oraș. “Este o zi foarte tristă și dureroasă”, a adăugat acesta, citat de publicația Hoy.