SPANIA: Român sechestrat de albanezi ca garanție într-o afacere cu sute de kilograme de narcotice

Un român în vârstă de 28 de ani care se afla cu tatăl său în Spania pentru a rezolva o neînțelegere privind un transport rutier de mărfuri a fost sechestrat de trei albanezi care au cerut 750.000 de euro pentru eliberarea sa.

Autoritățile române în colaborarea cu cele spaniole au reușit să-l elibereze pe tânăr la data de 30 august 2021 în urma unor operațiuni de amploare. El a fost luat în custodie de poliția spaniolă și repatriat pe 1 septembrie, se arată într-un comunicat al Poliției Române din 30 septembrie.

Activitățile au fost desfășurate într-un dosar penal în care se efectuează cercetări privind infracțiuni de trafic de droguri și lipsire de libertate în mod ilegal.

Potrivit anchetatorilor, a începutul lunii august 2021, un bărbat din Năsăud, administratorul unei societăți de transport internațional, s-a deplasat în Spania împreună cu fiul lui de 28 de ani pentru a rezolva unele neînțelegeri în legătură cu un transport.

Ajuns în Spania, s-a fi întâlnit cu tre bărbați de origine albaneză care l-ar fi reținut pe fiul acestuia pentru că unul dintre șoferii care lucra la firmă ar fi trebuit să transporte din Spania în Italia 300 de kilograme de droguri, dar aceastea nu ar fi ajuns la destinație.

În schimbul eliberării fiului, patronului firmei de transport internațional i s-au cerut 750.000 de euro, contravaloarea drogurilor. Pe 17 august, bărbatul a sesizat autoritățile române despre pățania din Spania.

În urma investigațiilor efectuate a mai reieșit faptul că anterior datei de 4 august, un bărbat de 49 de ani, șofer la firma de transport, ar fi primit, în timp ce se afla pe teritoriul Spaniei, 700 de kilograme de cannabis de la cetățenii albanezi. Drogurile urmau să fie transporte în Italia și Germania.

Încărcarea drogurilor în autovehicul s-a fi făcut în zona Valencia-Alicante, se arată în comunicatul Poliției. Șoferul a transportat drogurile până în localitatea Medinia unde a fi predat 300 de kilograme de droguri unui alt șofer, în vârstă de 42 de ani, de la aceeași firmă de transport.

Acesta le-ar încărcat pentru a le transporta în Italia, însă drogurile nu au mai ajuns la destinație. TIR-ul a fost găsit abandonat în localitatea Medina, iar narcoticele s-au evaporat. Celelalte 400 de kg au fost transportate în Germania de șoferul de 49 de ani.

La data de 24 august 2021, șoferul de 42 de ani a fost depistat în municipiul Bistrița. La locuințele lui au fost efectuate două percheziții. Șoferul de 49 de ani a fost arestat în Spania împreună cu un alt român, un complice al albanezilor.

Ancheta privind răpirea fiului patronului firmei de transport a fost preluată, după alertarea autorităților române, de către Poliția Națională din Spania – Unitatea de Răpiri Madrid.

În timpul captivității, victima a suferit vătămări corporale provocate de persoanele bănuite de lipsire de libertate în mod ilegal.

Cartelul Drogurilor. Români, judecați în Germania pentru trafic. Curierii erau șoferi români de TIR

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!