SPANIA: Români, prinși cu telefoane mobile furate ascunse în scaunul mașinii, arestați în Valencia

Polițiștii spanioli i-au arestat luni, 10 septembrie, în Valencia, pe doi români de 26 și 33 de ani, însoțiți de un minor, cu suspiciunea de furt. Agenții au găsit în mașina acestora cinci telefoane mobile și un aparat de fotografiat, ascunse în spătarul unuia dintre scaune.

În timp ce se aflau în patrulare, agenții de poliție au fost opriți de câțiva tineri cărora tocmai li se furase un telefon mobil în timp ce se aflau pe o terasă de lângă promenadă.

Victimele furtului au explicat că în timp ce se aflau pe terasă au fost abordați de doi bărbați care le-au cerut să semneze o hârtie și că în timp ce vorbeau într-o limbă străină au luat telefonul de pe masă, manevrând documentele astfel încât să nu fie observați. Apoi au fugit  cât de repede au putut.

Tinerii le-au spus polițiștilor că telefonul mobil furat are instalat un program de localizare și astfel agenții au aflat imediat unde se afla, depistând vehiculul la bordul căruia se aflau cei trei români.

Polițiștii au inspectat mașina pentru a găsi telefonul, care la prima vedere părea a nu fi prezent, până când din spătarul unui scaun au auzit un telefon sunând. Scaunul avea o deschizătură în care agenții au găsit cinci telefoane mobile și o cameră foto.

După ce au înapoiat telefonul proprietarului de drept, polițiștii i-au arestat pe cei trei români cu acuzația de furt.

Adulții, dintre care unul cu antecedente penale, vor fi prezentați judecătorilor, iar minorul va fi dus într-un centru de plasament.

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA