Skip to content

SPANIA: Toate persoanele care sosesc în țară începând cu 15 mai intră în CARANTINĂ

Ambasada României la Madrid a anunțat că începând cu data de 15 mai 2020, ora 00.00, toate persoanele care sosesc în Spania din străinătate vor intra în carantină pentru o durată de 14 zile.

Carantina se va efectua la adresa de domiciliu sau cazare. Deplasările se vor limita la aprovizionarea cu alimente, produse farmaceutice și bunuri de primă necesitate, primirea de asistență medicală dacă este necesar sau în caz de forță majoră.

Purtarea măștii de protecție este obligatorie în cazul acestor deplasări. De asemenea, cei vizați au obligația de a lua toate măsurile de igienă si prevenție a răspândirii virusului, în special în relația cu ceilalți colocatari.

Sunt exceptați de la măsura carantinei lucrătorii transfrontalieri, transportatorii, personalul de bord și personalul sanitar activ.

Măsura va rămâne în vigoare pe toată durata stării de urgență în Spania. Mai multe informații se pot găsi în Monitorul Oficial al Spaniei la adresa: https://www.boe.es/…/di…/2020/05/12/pdfs/BOE-A-2020-4932.pdf

SPANIA: Cum pot solicita românii angajați în serviciul domestic ajutorul extraordinar

SPANIA: Milioane de muncitori au revenit la lucru fără echipament medical de protecție

Pentru traficanții de droguri pe ruta Spania – România nu există stare de urgență