Skip to content

SPANIA: Un român din Italia care făcea escală în drum spre Costa Rica, arestat pentru răpire de minori

Un român în vârstă de 19 ani care venea din Italia și intenționa să plece în Costa Rica cu un copil de trei ani a fost arestat în Spania, scrie El Mundo.

Polițiștii spanioli din Aeroportul Adolfo Suárez Madrid-Barajas au observat că românul avea prea puține bagaje, având în vedere că era însoțit de un copil. L-au interogat și, pentru că tânărul dădea declarații contradictorii legate de copil, au decis să-l rețină.

S-a dovedit că românul schimbase numele băiețelului pentru a-l adopta ilegal. El este anchetat pentru trafic de ființe umane, principala ipoteză a anchetatorilor fiind adopția ilegală, potrivit EFE care citează surse din Poliție.

În timpul interogatoriului, tânărul a declarat că a sosit din Italia cu copilul și că are un bilet pentru a călători în Costa Rica cu escală în Spania.

Italia și Spania, carantină totală în perioada Paștelui Catolic

El le-a spus polițiștilor că minorul este fiul său, dar apoi a început să se contrazică și nu a reușit să ofere anchetatorilor o poveste credibilă.

De asemenea, a recunoscut că nu are un loc de muncă sau venituri de niciun fel. Cu toate astea, avea 5.000 de dolari în portmoneu și 6.000 în valiză. Nu a putut explica ce e cu banii.

Bagajele pe care le avea erau o mică valiză de cabină și un rucsac, insuficiente pentru o călătorie de nouă zile pentru un adult și un copil. Și asta le-a atras atenția polițiștilor.

Conform legii române, minorii trebuie să călătorească cu autorizația celor doi părinți în fața unui notar, document pe care tânărul nu-l avea.

Polițiștii au verificat numele de familie al copilului și au aflat că a fost schimbat recent cu cel al tânărului. Acesta a fost arestat la începutul lunii martie 2021 pentru trafic de ființe umane și răpire de minori, iar copilul a fost dus într-un centru din Madrid.

Un român urmărit de Interpol, dar care ducea o viață liniștită în Spania, a fost arestat