SPANIA: Un român, om al străzii, a returnat o servietă cu 5.700 de euro

Nicu Vătui stă în orașul spaniol Vigo. Pe stradă, într-un cort, în campingul de la Praza do Rei.

Săptămâna trecută, a găsit în apropierea Hotel Mar de Vigo un fel de servietă. În ea a găsit mai multe documente și un card bancar pe care era lipit și codul PIN.

Inițial a crezut că este a unor spanioli de la Fundația Érguete care aveau parcată în zonă o furgonetă. Fundația se ocupă cu servicii sociale pentru oamenii care au diferite nevoi.

Nicu îi cunoaște pe Marta și Manuel de la fundație, pentru că aceștia îi mai dau prăjituri sau cafea și-l ajută când are probleme.

Până să ajungă să-i întrebe pe cei doi de la fundație despre servietă Nicu Vătui a încercat să oprească o mașină de poliție, dar oamenii legii l-au ignorat.

„Nu cred că m-au văzut, așa că au plecat mai departe”, a spus românul.

Manuel s-a dus cu actele la sucursala La Caixa-Caixabank de Colón pentru a contacta proprietara, o femeie din Leon. Lucrătorii băncii s-au mirat când au auzit povestea, mai ales că pe card erau 5.700 de euro și PIN-ul era valabil.

Nicu nu dă mare importanță întâmplării, e bucuros că i s-a luat o piatră de pe inimă. „Sunt om al străzii, dar sunt cinstit”, a zis el jurnaliștilor de la Vocea Galiției – La Voz de Galicia.

Manuel de la Fundația Érguete a declarat jurnaliștilor că oamenii care au cel mai puțin sunt cei mai onești.

Jurnaliștii spanioli sunt uimiți de gestul românului, mai ales că acesta nu avea aproape nimic de mâncare.

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA