Noi restricţii au fost impuse în mai multe regiuni spaniole ca urmare a creşterii semnificative a numărului de cazuri de COVID-19, au anunţat pe 24 august autorităţile, transmite agenţia DPA preluată de Agerpres.

Şeful guvernului regional din Catalonia a declarat că reuniunile cu mai multe de zece persoane sunt de acum înainte interzise. „’Situaţia nu mai este deloc stabilă, cifrele cresc constant”, a declarat acesta. Alte măsuri luate în regiune fac referire la reducerea numărului de elevi în fiecare clasă şi distribuirea a 500.000 de teste pentru COVID-19 destinate instituţiilor de învăţământ.

În Spania, elevii încep școala la începutul lunii septembrie. Pe de altă parte, această perioadă coincide cu încheierea concediilor, ceea ce amplifică temerile privind creşterea numărului de persoane infectate.

În regiunea sud-estică Murcia vor fi interzise întâlnirile cu mai mult de şase persoane care nu fac parte din acelaşi cămin.

În regiunea capitalei Madrid, cea mai afectată de epidemie, autorităţile au cerut întregii populaţii să evite orice contact social care nu este necesar, iar autoritățile din Mallorca consideră că a început un al doilea val epidemic.

După instituirea unei izolări severe în martie, în luna iunie numărul zilnic al noilor cazuri scăzuse sub 100, dar în iulie s-a observat o creștere a acestora. În ultimul timp, au fost înregistrate peste 3.000 de noi infectări zilnic.

Autoritățile române s-au răzgândit: NU se mai intră în carantină / autoizolare la sosirea din Spania

Judecători milostivi cu un bărbat venit special din Spania să-și pedepsească partenera. A ucis-o

SPANIA: Circa 5,2% din populație a fost expusă la noul coronavirus. Imunitatea la SARS-CoV-2 poate fi de scurtă durată

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!