Skip to content

Spania va întocmi un registru cu persoanele care refuză vaccinarea

Autorităţile spaniole vor ţine un registru cu persoanele ce refuză să se vaccineze împotriva COVID-19, a anunţat luni ministrul spaniol al Sănătăţii, Salvador Illa, potrivit Agerpres care preia un comunicat al AFP.

La acest registru vor avea acces şi alte state europene, dar nu va fi făcut public și va fi elaborat respectând protecția datelor personale, a mai anunțat oficialul.

Într-un interviu acordat postului de televiziune La Sexta, acesta a reamintit că în Spania vaccinarea nu va fi obligatorie.

Legat de persoanele care nu vor să se vaccineze, Illa a spus că „ceea ce vom face, va fi un registru care, în plus, va fi accesibil altor ţări europene”. El a precizat că face referire la acele „persoane cărora li s-a propus (n.r. – vaccinarea), dar care pur şi simplu au refuzat”.

SPANIA interzice reunirea a mai mult de zece persoane de Crăciun și Revelion. Deplasările, limitate

Declaraţia sa a venit la o săptămână după publicarea unui studiu al Centrului de investigaţii sociologice, un institut de sondare al guvernului de la Madrid, care a relevat o scădere spectaculoasă a procentului spaniolilor reticenţi faţă de vaccinare.

În noiembrie, 47% aveau îndoieli legate de vaccinare, procentul scăzând la 28 în decembrie. Pe de altă parte s-a înregistrat o creștere a numărului celor care sunt de acord să se vaccineze, de la 36,8% la 40,5%.

De la începutul pandemiei, Spania a înregistrat peste 50.000 de decese. Guvernul a început duminică vaccinarea cu  produsul Pfizer-BioNTech.

SPANIA: Amnesty International a calificat drept alarmante condițiile de trai din căminele de bătrâni