Skip to content

Spaniolii, fiesta de sfârșit de carantină. Autoritățile avertizează că situația din 2020 s-ar putea repeta

Duminică, 9 mai, spaniolii au ieșit în stradă pentru a se bucura de faptul că autoritățile au decis să ridice carantina strictă care a durat șase luni. Nu a fost respectată distanțarea socială, nu prea au fost purtate măști, a anunțat DPA, preluată de Agerpres.

Un expert a avertizat că pandemia de COVID-19 nu s-a terminat. Preşedinta Societăţii de Epidemiologie din Spania a declarat pentru cotidianul El Pais că  există încă numeroase persoane infectate care ar putea transmite virusul.

„Sunt îngrijorată de falsul semnal de siguranţă dat odată cu sfârşitul lockdown-ului şi al interdicţiei de a circula noaptea”, a declarat ea.

Cele mai multe restricţii au încetat la miezul nopţii de duminică spre luni, printre acestea numărându-se și cea privind circulaţia pe timp de noapte impusă la nivel național. Cu toate acestea, în unele zone ea va mai fi în vigoare.

Călătoriile în interiorul țării sunt din nou permise, la fel ca şi vizitarea familiei. Guvernul spaniol a făcut apel la prudenţă. „Pandemia nu s-a terminat încă”, a avertizat sâmbătă vicepremierul Carmen Calvo.

Oficialii se tem să nu se repete situaţia de anul trecut când guvernul a permis în iunie revenirea „la normalitate”, dar până în noiembrie numărul cazurilor de COVID-19 a crescut din nou.

Atunci, autorităţile au fost nevoite să declare din nou starea de urgenţă și implicit imounerea unor noi restricții.

Spania, Germania și Italia, țările cu cei mai mulți români infectați cu SARS-CoV-2