Stare alertă SPANIA: Guvernul restricționează deplasarea persoanelor

Guvernul spaniol s-a reunit sâmbătă, 14 martie, pentru a aproba restricţionarea deplasării persoanelor, cu excepţia celor la locul de muncă, pentru a cumpăra alimente sau medicamente, pentru a merge la spital, sau pentru îngrijirea bătrânilor ori a altor persoane vulnerabile, relatează EFE, citată de Agerpres.

Surse ale executivului au precizat că aceste măsuri fac parte din declararea stării de alertă pentru a frâna extinderea pandemiei de coronavirus şi ar putea fi extinse pentru alte două săptămâni cu aprobarea prealabilă a Parlamentului.

Această limitare a libertăţii de circulaţie va include şi excepţii, precum reîntoarcerea la domiciliu, sau cazurile de forţă majoră justificate.

La reuniunea Consiliului de Miniştri au participat şi membri ai guvernului, cu excepţia celor testaţi pozitiv pentru COVID-19, precum Irene Montero (Egalitate) şi Carolina Darias (Politica Teritorială).

În domeniul educaţiei sunt suspendate toate activităţile din toate unităţile de învăţâmânt. Se limitează prezenţa în centrele comerciale, a căror deschidere este permisă doar pentru a se putea achiziţiona alimente şi produse de primă necesitate.

Se suspendă şi deschiderea pentru public a localurilor şi stabilimentelor în care se desfăşoară spectacole publice, instalaţiile culturale şi artistice şi activităţile sportive şi de agrement. Toate activităţile hotelurilor, cafenelelor şi restaurantelor vor fi închise publicului, dar vor putea funcţiona serviciile de comenzi la domiciliu.

Sunt de asemenea suspendate toate târgurile, festivităţile şi paradele publice. În cazuri excepţionale agenţi ai autorităţilor vor putea efectua controale ale persoanelor, bunurilor sau vehiculelor, sau ale localurilor pentru a verifica dacă sunt puse în aplicare prevederile decretului.

Pentru aceste măsuri stricte, autorităţile competente ar putea recurge şi la mobilizarea forţelor armate.

SPANIA: Guvernul a declarat „stare de alertă” pentru următoarele 15 zile

Coronavirus: Spălați-vă pe mâini cel puțin 20 de secunde, strănutați în șervețele de unică folosință și evitați contactul cu persoane infectate

CORONAVIRUS/Iohannis: „Nu luaţi cu asalt magazinele şi farmaciile!”

  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?