Un român stabilit în Spania riscă 80 de ani de închisoare pentru că și-a maltratat soția și și-a agresat sexual cele două fete minore.

Stelian C. (foto) are 48 de ani și este acuzat că în 2017, când locuia cu familia în Villarrubia de los Ojos, și-a agresat familia.

Foto: Tomás Fernández de Moya. La Tribuna de Ciudad Real

El este arestat încă din mai 2017, conform publicației La Tribuna de Ciudad Real, și este acuzat de cinci de agresiuni sexuale și două de abuz.

Pentru fiecare agresiune sexuală riscă 14 ani, ceea ce înseamnă o condamnare de 70 de ani. La aceasta, se mai adaugă 8 ani pentru violență și intimidarea unui minor. Alți doi se vor adăuga pentru violențe împotriva femeilor.

La primul termen, pe 9 ianuarie 2019, președintele Secției I a Tribunalului din Ciudad Real, Maria Jesus Alarcon, a decis suspendarea procesului după ce avocatul românului a depus la instanță un document prin care fetele susțin că tatăl lor nu este vinovat.

Suspendarea procesului a fost condiționată de faptul ca Stelian C. să ofere imediat adresa și numărul de telefon a fiicelor sale pentru ca acestea să poată fi citate și să dea declarații.

Procurorul Ana Isabel de Haro nu s-a opus procedurii de suspendare până la audierea fetelor având în vedere pedeapsa mare pe care o riscă românul.

De Haro susține că nu se poate stabili autenticitatea scrisorii care a ajuns în ianuarie la instață prin care  fetele lui Stelian C. își disculpă tatăl. Procurorul vrea să știe dacă într-adevăr fata cea mai mare a acuzatului a scris scrisoarea și în ce condiții.

Mai mult, de Haro a explicat instanței că Stelian C. este acuzat și infracțiunile de violență asupra soției, caz judecat separat de cel de agresiune sexuală.

Procesul lui Stelian C. va începe în câteva zile. Dacă fetele acuzatului nu vor apărea în fața instanței, probele strânse până acum vor fi prezentate instanței fără a afecta dreptul la apărare a românului.

Aceste probe sunt considerate de avocatul românului ca fiind exagerate și de aceea a cerut audierea fetelor.

Conform avocatului, cea mai mare dintre fete respinge în scrisoarea menționată acuzațiile de agresiune sexuală.

„S-a măritat fără ca tatăl să știe și a postat fotografii nud pe rețele de socializare. Când acesta a aflat, fata s-a apărat când tatăl a atacat-o”, a explicat Ramón Alén, avocatul apărării.

Totuși, există probe că fata a fost agresată sexual în tufișuri, dar avocatul susține că „se poate să fi fost un început de infracțiune gravă și incalificabilă din partea tatălui asupra unei fiice, dar nu toate abuzurile și agresiunile îi pot fi lui imputate”.

Guardia Civil are probe care atestă că Stelian C. și-a dus fata cea mare, la împlinirea vârstei de 15 ani, într-un tufiș și a violat-o.

Mai mult, avocatul apărării a explicat că nu trebuie ignorate condițiile în care imigranții trăiesc: înghesuiți într-o încăpere, dormind în aceeași cameră, mariajul celor două fiice în vârstă de 14 și 15 ani.

Fiica cea mare a fost cea care l-a acuzat pe Stelian C. de agresiune sexuală asupra sa și a surorii sale.

Tatăl agresor a declarat în timpul anchetei că nu și-a lăsat fetele la școală pentru a-i împiedica pe băieți să se uite după ele.

Adolescentele nu aveau voie să părăsească casa decât însoțite de el sau de mama lor. Bărbatul dorea să aibă un deplin control asupra fetelor.

Rechizitoriul conține informații șocante. Între ianuarie și mai 2017, Stelian C. a profitat de faptul că mama fetelor era plecată în România și le-a agresat pentru a-și satisface pornirile sexuale.

Cei trei locuiau într-o cameră închiriată a unei case în care mai erau și alți români. Într-o noapte, când fetele dormeau, el s-a băgat în pat cu acestea și le-ar fi abuzat pe rând.

La începutul lui aprilie 2017, familia s-a mutat într-o nouă locuință unde Stelian C. a continuat să-și agreseze sexual copilele.

Se închidea cu ele, pe rând, într-o cameră și le abuza. Această situație s-a repetat după câteva săptămâni.

Pe 27 aprilie, fiica cea mare își sărbătorea ziua de naștere în sufragerie când a fost amenințată de tată.

În după-amiaza de 3 mai, el a luat-o cu forța pe fată într-o mașină, a dus-o într-un loc ferit de ochii lumii de pe strada Urda din Villarrubia de los Ojos și a violat-o.

Apoi a amenințat-o că le va tăia în bucăți pe sora și mama ei dacă spune ceva. Pe 5 mai a fost arestat.

Avocatul apărării a confirmat pentru La Tribuna de Ciudad Real pe 12 ianuarie că tânăra are „intenția” de a fi audiată fie în persoană, fie prin videoconferință și că se află în România, în casa familiei. Cel mai probabil, a spus avocatul, ea va veni în Spania pentru a fi audiată.

Cu toate că a fost obligat de judecători să ofere un număr de telefon și o adresă, Stelian C. nu a făcut acest lucru.

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA