Un român, urmărit internațional de opt ani, ducea o viață de lux în Ibiza

Poliția Națională spaniolă a anunțat astăzi, 7 septembrie, că un român care era căutat de mai bine de opt ani de mai multe autorități a fost arestat.

Numele fugarului, în vârstă de 42 de ani, nu a fost dat publicității. Poliția spaniolă a precizat însă că pe numele său au fost emise mai multe mandate de arestare în Germania, Italia și România pentru clonări de carduri.

Anchetatorii spanioli susțin că românul face parte dintr-o rețea internațională specializată pe fraude cu carduri bancare clonate.

Investigația a pornit în urma unei simple verificări a documentelor românului, pentru că polițiștilor spanioli li s-au părut suspecte actele prezentate de fugar în timpul unui control.

Anchetatorii au luat legătura cu polițiștii români și astfel au aflat că pașaportul fugarului era unul falsificat. Documentul fusese folosit încă din 2014 pentru obținerea reședinței în Spania.

Ulterior, românul s-a mutat la Ibiza unde avea reședința. Conform polițiștilor spanioli, citați de publicația Diario de Ibiza, el ducea o viață de lux fiind proprietarul unei firme de imobiliare.

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA