Tot mai multe tensiuni au loc între localnici și comunitățile de români din provincia spaniolă Sevilla, scrie ABCdeSevilla.

Ultimul scandal a avut loc pe 7 ianuarie 2019 în micul orășel Casariche care are aproape 5.500 de locuitori.

Conform sindicatului andaluz al muncitorilor – SAT, citat de ABCdeSevilla, la primele ore ale dimineții de luni mai mulți localnici au încercat să linșeze doi români care au fost prinși în timp ce încercau să comită un jaf la o casă din oraș.

Primarul din Casariche, Basilio Domingo Carrión, a explicat că infractorii au fost văzuți de oameni care au alertat poliția.

Atunci, localnicii s-au inflamat. Vestea s-a răspândit rapid pe rețelele de socializare și zeci de persoane s-au strâns în fața casei unde cei doi rămăseseră captivi.

În timp ce poliția îl încătușa pe unul dintre ei, în busculada creată celălalt a reușit să fugă și este în continuare dat în urmărie.

Conform SAT, lumea strânsă la fața locului a devenit agresivă din cauza „originii române” a presupușilor hoți.

Guardia Civil a chemat întăriri din localitățile învecinate pentru a calma situația.

Primarul a mai declarat presei că în Casariche este o comunitate de români care s-a stabilit în zonă. Românii lucrează printre altele în ferme de curcani, pui și nu creează probleme.

Cei doi hoți locuiesc într-un orăşel vecin, Estepa, unde Guardia Civil anchetează modul în care proprietarul unui bar a fost bătut de mai mulți indivizi care doreau să-i închidă afacerea. Datele arată că și acești agresori sunt tot de origine română.

Un eveniment similar a avut loc anul trecut în Pedrera. Atunci, furia oamenilor a fost îndreptată împotriva a trei români care au fost arestați după un conflict în trafic cu un localnic.

Pe rețelele de socializare s-a cerut ca mașinile deținute de românii din oraș să fie atacate.

Tensiunile au dispărut abia după câteva zile și au fost întreținute de primarul comunist al localității, Antonio Nogales.

Într-un video devenit viral pe internet, el a spus că ar vrea să vadă „oameni împușcați”, ca urmare a acelui incident. Opoziția i-a cerut imediat demisia.

Infractorul reținut în Casariche a fost inițial dus la spitalul din Osasuna pentru că se rănise la gleznă, iar apoi transferat în arestul din Estepa, conform Europa Press.

Pe 8 ianuarie 2019, judecătorii au decis să-l judece în stare de libertate.

El trebuie să se prezinte de două ori pe lună la instanță până la finalizarea procesului, conform andaluciainformacion.

Decizia magistraților a dus la un nou protest al localnicilor.

În după-amiaza zilei de luni, localnicii din Casariche au făcut apel la o demonstrație împotriva comunității de români din rândul căreia vin acești infractori.

  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?