Soprana Montserrat Caballé a murit la vârsta de 85 de ani la Spitalul San Pau din Barcellona. Artista a fost internată la jumătatea lunii septembrie după ce starea de sănătate i s-a deteriorat.

Funeraliile artistei, figură de vârf a Operei internaționale și considerată una dintre cântărețele care a marcat cel mai mult istoria lirică a secolului trecut, se vor ține lunea viitoare la morga Les Corts din Barcellona.

Montserrat Caballé a studiat canto la Conservatorul din Barcellona și în 1956 a intrat în Opera din Basel, unde a debutat în 1957. A fost protagonistă în toate operele principale: Tosca, Aida, Arabella, Salomè.

Mare interpretă de cântece populare spaniole, în 1988 a făcut o incursiune în Rock Opera, înregistrând cu prietenul Freddie Mercury albumul intitulat ”Barcellona”. Piesa cu același nume a devenit imnul Jocurilor Olimpice în 1992.

Tot cu ocazia jocurilor a cântat în albumul ”Barcellona Games” alături de Plácido Domingo și José Carreras.

S-a dedicat unor diferite activități de binefacere și a fost ambasadoare UNESCO. A creat o fundație în favoarea copiilor nevoiași din Barcellona. În 2013 s-a retras definitiv de pe scenă.

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?