Skip to content

Expoziţia “Comorile Egiptului Antic” aduce pentru prima dată în România masca faraonului Tutankhamon

Expoziția internațională Comorile Egiptului Antic ajunge pentru prima dată în România, cu peste 300 de exponate care reliefează istoria întemeierii și dezvoltării renumitei civilizații antice.

Printre artefactele expuse, vizitatorii se vor delecta cu pilonii de rezistenţă ai expoziţiei: masca faraonului Tutankhamon, un fragment de sarcofag autentic, bijuterii, foi de papirus, ushabti-uri sau amulete care insoţeau defuncţii în viaţa de apoi.

Din 21 martie până pe 21 iunie, în incinta Bibliotecii Naționale a României, expoziția combină activități interactive, sesiuni foto, spectacole tematice și multe alte surprize.

Cei peste 50 de specialiști care au lucrat la instalare și organizare, au depus toate eforturile pentru ca fiecare vizitator să găsească aici lucruri interesante. În cadrul expoziției Comorile Egiptului Antic găsiți rezumatul a 5000 de ani de istorie și civilizație, care au constituit sursă de inspirație pentru oameni de știință, artiști, scriitori și regizori de filme, datorită arhitecturii maiestuoase, a riturilor religioase pline de mister, a bijuteriilor luxoase și pentru realizările științifice grandioase. Mai multe detalii pe egiptexpo.ro

 

Colecția este reprezentată de un număr impunător de exponate, împărțite în 6 zone:
– Viata Cotidiană
– Dinastiile
– Zeii și Religiile
– Tutankhamon
– Moartea și mumificarea
– Transportul pe apă, războiul și construcțiile

Expoziţia a fost vizitată de circa 1 milion de oameni, în diverse colțuri ale lumii. Este un show care promite să-i seducă atât pe cei care sunt fascinaţi de cultura antică, cât şi pe curioşii, care doresc să afle mai multe despre ea.r, a bijuteriilor luxoase și pentru realizările științifice grandioase.

Biletele se găsesc la prețuri cuprinse între 20 RON – 45 RON (în funcție de categoria de vârstă), pe eventim.ro, iabilet.ro

Copiii mai mici de 6 ani beneficiază de intrare gratuită.