Matt Damon și Russel Crowe ar fi făcut presiuni asupra New York Times pentru a opri articolele despre fondatorul Miramax

În octombrie anul acesta, New York Times și The New Yorker au publicat o serie de articole în care au arătat că zeci de femei l-au acuzat pe producătorul american de filme Harvey Weinstein de hărțuire sexuală și viol. Mai multe actrițe, printre care Angelina Jolie și Gwyneth Paltrow, au depus mărturie în acest sens. Dacă actrițele au avut curaj și au reacționat public, nu același lucru se poate spune despre actori. Leonardo DiCaprio, Colin Firth, Mark Ruffalo sau George Clooney sunt printre puținii care au spus că ceea ce a făcut Weinstein este incalificabil.

Angelina Jolie – Gwyneth Paltrow – Harvey Weinstein

Jurnalista Sharon Wayman a declarat că în 2004 când lucra la o primă anchetă legată de Weinsten, Matt Damon şi Russell Crowe au făcut presiuni telefonice pentru ca The New York Times să nu publice articol. Matt Damon şi ziarul au dezmințit însă acest fapt. Ben Affleck, propulsat în carieră de studiourile Miramax, a declarat că nu știa nimic despre abuzurile sexuale ale lui Harvey Weinstein. Cu toate acestea, actrița Rose McGowan, printre primele care l-a acuzat pe producător, a spus în schimb că Affleck minte. McGowan a jucat în filmul Scream care-l avea ca producător executiv pe Weinstein.

Weinstein și Rose McGowan

Harvey Weinstein are 65 de ani. La sfârșitul anilor ’70 a înființat compania de filme Miramax pe care a vândut-o în 1993 către Disney. Printre filmele produse de Weinstein se numără: Sex, Lies and Videotape, Pulp Fiction, Shakespeare in Love, The Good Will Hunting, The Lord of the Rings, Cold Mountain, Sin City, Inglorious Basterds, Django Unchained sau Pacientul Englez. În urma scandalului, soția l-a părăsit, oamenii politici apropiați lui din Partidul Democrat, s-au distanțat de el.

Ben Affleck – Harvey Weinstein – Matt Damon

În urmă cu 20 de ani Weinstein a invitat-o pe Ashley Judd la un hotel din Beverly Hills, întâlnire de afaceri, așa cum se aștepta tânăra actriță. În schimb, Weinstein i-a instruit pe angajații hotelului să o trimită pe Judd în camera sa de hotel unde el o aștepta în halat și i-a cerut să-i facă masaj sau să îl privească cum face duș, își amintețte actrița într-un interviu. Prima întrebare care i-a venit în minte a fost cum să plece cât mai repede din cameră fără să-l supere pe producător.

Ashley Judd – Weinstein – Vince Vaughn

Hotelul Peninsula pare să fi fost locul preferat al lui Weinstein, pentru că aici a mai hărțuit sexual câteva femei pe care le punea să-i facă masaj când era dezbrăcat, promițându-le o carieră strălucită. De-a lungul timpului, Weinstein a ajuns cu opt dintre femei la o înțelegere financiară, de obicei cuprinsă între 80.000 și 150.000 de dolari. Zeci de femei care au lucrat cu Weinstein cunoșteau comportamentul acestuia, dar doar câteva au avut curaj să i se împotrivească.

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *