Un grup de creștini încearcă de ceva timp să blocheze organizarea unui festival rock, dar fără succes. Ultima oară s-a întâmplat în iulie 2020 când Tribunalul Suceava le-a respins cererea, dar creștinii au făcut recurs care se va judeca în decembrie.

Bucovina Rock Castle este un ghimpe-n coasta creștinilor Ruben Irimia, Titus Guriuc, Ioan Ungurean, Ionel Butnariu și Vasile Nașcu. Ei au dat în judecată Comitetul pentru Situații de Urgență, Consiliul Județean Suceava, Prefectura Suceava, Primăria Suceava, Guvernul României și Ministerul Culturii și Cultelor pentru a stopa ca diavolul să intre în Cetatea de Scaun a Sucevei.

Pentru cei cinci creștini, prin organizarea de concerte rock „se produce un proces de draconizare sistematică a județului Suceava”. Ei susțin că Cetatea de Scaun a Sucevei este capelă creștină, iar concertele rock o profanează „prin acțiunea a mii de oameni care fumează, consumă băuturi alcoolice, vomită, urinează pe zidurile cetății și totodată se produce o poluare fonică”.

Ioan Ungurean și Ionel Butnariu au explicat judecătorilor că muzica rock nu face parte din cultura și tradiția poporului român, nu are nimic comun cu istoria, cultura, arta și credința oamenilor de pe aceste meleaguri și ca urmare concertul nu ar trebui organizat.

Ruben Irimia și Ionel Butnariu (dreapta)

Mai mult, în opinia lor Bucovina Rock Castle nu educă gusturile publicului, ci degradează și poluează mințile a mii de tineri inocenți. Se încalcă principiul calității actului de cultură și pentru a dovedi asta unul dintre creștini a recitat instanței versuri ale unor formații.

Cincimea creștină a mai cerut anularea Hotărârii Consiliului Județean (CJ) Suceava din data de 14 februarie 2020 „pentru înființarea la Siret (din bani norvegieni-sodomiți) a Muzeului minorităților LGBT”, cu toate că nu s-a pus vreodată în discuție la CJ o asemenea inițiativă.

Vasile Nașcu (stânga) și Titus Guriuc

Ionel Butnariu a prezentat în instanță acea hotărâre. Zadarnic a încercat judecătorul să găsească vreo mențiune despre Muzeul LGTB în documentul adus de creștin. Nu avea cum pentru că hotărârea respectivă făcea referire la aprobarea bugetului CJ și al instituțiilor subordonate.

Butnariu și Ungurean au participat la acea ședință de consiliu unde într-adevăr s-a pus problema înființării unui muzeu la Siret. Un muzeu de istorie a minorităților și a istoriei evreilor din Bucovina.

Cei cinci cavaleri creștini au mai cerut judecătorilor să desființeze Consiliul Consultativ pe Probleme de Tineret Suceava care funcționează pe lângă Consiliul Județean pentru că propune numai activități culturale care sunt împotriva moralității publice și este o „pepinieră rockerist hedonistă care îndeamnă tineretul sucevean la festivaluri și concerte unde se instigă la ură împotriva lui Dumnezeu, a creștinilor, la crimă, suicid, dezordine socială etc.”. Amin!

ROMÂNIA: Peste 3.000 de oameni au semnat o petiție prin care cer pedeapsa cu moartea pentru rockeri

Șefa Serviciului Juridic din Radioul public a încercat să cenzureze o trupă rock

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!