„Suntem un popor de oi. România nu va câştiga niciodată Eurovision-ul”

Duminică seara, 17 februarie, s-a stabilit cine va reprezenta România la Eurovision 2019 care va avea loc în Israel.

Finala din România a adus din nou scandaluri, discuții, acuzații. Ca în fiecare an.

Mihai Trăistariu, solistul cu a doua cea mai bună clasare a României la Eurovision – locul 4 în 2006, a comentat rezultatul finalei Selecţiei Naţionale, în care la Ester Peony a fost desemnată câştigătoare.

Conform Adevărul, Trăistariu a decis să se retragă din semifinala Eurovision România acuzând TVR  că a favorizat o concurentă, Bella Santiago, când i-a acordat un wild card.

Victoria surprinzătoare a cântăreţei Ester Peony din finala Eurovision 2019 a stârnit dezbateri aprinse şi critici dure la adresa Televiziunii Române, scrie sursa citată.

Numele real al câștigătoarei este Ester Alexandra Creţu și a trăiat cu familia în Montreal, Canada.

TVR a fost acuzată că nu a oferit românilor un drept de decizie mai mare asupra alegerii reprezentantului României la Eurovision 2019, votul juriului internaţional atârnând mai greu.

„Dacă mă bucur de ceva în seara asta la Eurovision, mă bucur că juriul internaţional a făcut dreptate! Ester a câştigat! Fără pile, fără telefoane, fără impresari, fără wildcard-uri inventate, fără susţinerea sufocantă şi fake a caselor de discuri, fără influenţele morbide şi distructive ale celor 10 fani Eurovision România care au câte 30 de conturi false fiecare”, a declarat cântărețul.

El susține că în perioada competițeiei naționale Eurovision apar sute de conturi false ca ciupercile după ploaie.

„Suntem un popor de oi! Dacă unu’ cu influenţă strigă-n gura mare că va câştiga X, toată ţara strigă X. Fără să discearnă, fără să asculte, fără să compare. Ştiu om care a votat piesa Y, dar el a ascultat doar două melodii din cele 12. Concluzie: România nu va câştiga niciodată Eurovision-ul dacă nu alegem PE BUNE!“, a încheiat solistul.