BIATLON: Etapa de cupă mondială din Canada s-a desfășurat la -18 grade. România a ieșit din cursă

Vineri seara, 8 februarie 2019, începând cu ora 21.30, ora României, s-a dat startul în proba masculină de ștafetă 4×7,5 km de la Canmore, Canada, din cadrul Cupei Mondiale de Biatlon 2018/2019.

Biatloniștii au trebuit să înfrunte temperaturi mult mai mici decât sunt obișnuiți. Cursa s-a desfășurat la -18°C cu un vânt de 14 km/h, ceea ce înseamnă că sportivii au simțit aproximativ -23°C.

Au luat startul 23 de echipe, România pornind de pe locul 20.

Primul din ștafeta țării noastre care a plecat pe traseu a fost George Buta (foto). Performanța lui i-a uimit pe comentatorii britanici de la Eurosport.

După prima tragere din poziția culcat, Buta a ieșit al cincilea din poligon. A tras fără greșeală.

Și a doua tragere, în poziția picioare, a fost la fel de bună, biatlonistul român nimerind toate cele cinci ținte.

George Buta a ieșit al șaptelea din poligon după această tragere, cu mult înaintea unor biatloniști cunoscuți din Germania sau Suedia.

„România a avut un start excelent la această ștafetă”, a spus comentatorul Eurosport.

George Buta a predat ștafeta de pe locul al unsprezecelea.

Din păcate, cel care a preluat-o, Cornel Puchianu a ratat primele trei focuri în poziția culcat, apoi a făcut și tururi de penalizare.

S-a descurcat mai bine la tragerea în poziția picioare, dar a rămas cu aproape cinci minute în urma echipelor din față.

Al doilea schimb, Raul Antonio Flore, a concurat bine, dar a folosit trei cartușe suplimentare pentru a nimeri cele zece ținte.

Flore a rămas mult în urmă la deplasarea pe schiuri, astfel că cel de-al patrulea membru al ștafetei României, Denis Șerban, nici nu a mai intrat în competiție.

La final, țara noastră s-a clasat pe locul 18 din 23 fiind urmată de Letonia, Coreea de Sud, Japonia, Bulgaria și China.

Până acum, în clasamentul pe națiuni la proba masculină de ștafetă, România este pe locul 21 din 27 de țări participante în Cupa Mondială.

Cursa de la Canmore a fost câștigată de Norvegia, următoarele locuri fiind ocupate de Franța și Rusia.