Skip to content

Campanie de donare de sânge la Federația Română de Rugby. Gestul tău umanitar poate salva o viață

Federația Română de Rugby în colaborare cu Prisum Internațional și Centrul de Transfuzie Sanguină București continuă seria acțiunilor de donare de sânge cu ultima campanie (a patra) organizată în 2017.

Astfel, vineri, 15 decembrie, în sala de conferințe la Federația Română de Rugby, de pe Bd. Mărăști nr.18-20, sector 1, București, va fi amenajat un centru de donare respectând toate regulamentele în vigoare. Cei care doresc își ajute semenii, pot veni doneze sânge vineri, între orele 8:15 – 11:15. În afară de beneficiile acordate de lege, gestul lor umanitar va fi răsplătit de partenerii de la Prisum cu produse promotionale.

„Apropierea Sărbătorilor de iarnă face ne întoarcem mai mult privirea spre aproapele nostru și ajutăm cât putem de mult. Donarea de sânge este un gest extrem de important, este un gest mic din partea noastră, dar care poate redă speranța la viață cuiva aflat în suferință. bucur în acest an am adunat un număr record de donatori în campaniile organizate, la ultima chiar am reușit avem cei mai mulți donatori din ultimii șapte ani, 62. Le mulțumesc tuturor celor care își fac timp treacă pe la noi și doneze un lucru atât de vital precum sângele”, a declarat Alin Popescu, medic coordonator FRR.

Chiar TU poți dona dacă:
1. Ai vârstă cuprinsă între 18 și 60 ani;
2. Ai o greutate corporală minimă de 50 kg;
3. Ai tensiunea arterială sistolică (maximă) între 200 mmHg și 110 mmHg;
4. Nu ai afecțiuni de genul: boli de piele, sechele pulmonare, sifilis, hepatită virală cronică, HIV/SIDA
5. Au trecut 70 zile de la ultima donare.
! Daca ești hipertensiv (până la 200 mmHg, însă!) trebuie știi este chiar recomandat donezi.

donaresange

În România, donatorului de sânge îi sunt recunoscute și acordate o serie de drepturi și avantaje, menite a încuraja și stimula acest act caritabil, salvator pentru unii dintre semenii nostri.

Donatorul de sânge are dreptul primească, la cerere, pentru fiecare donare efectivă, urmatoarele:
-un număr de 7 tichete de masă pentru produse alimentare, eliberate de instituția de profil;
– o zi liberă de la locul de muncă, în ziua donării, în cazul donatorilor de sânge salariați sau o zi scutire de frecvența, în ziua donării, în cazul elevilor, studenților și a militarilor;
– decontarea cheltuielilor de transport în comun din ziua donării între localitatea de domiciliu sau de reședința înscrisă în actul de identitate și localitatea unde își are sediul instituția la care se efectuează donarea de sânge; în cazul în care donarea se face la instituția de profil din localitatea de domiciliu sau din localitatea în care este angajat, donatorul are dreptul la abonament cu reducere de 50% pentru transportul în comun, pe baza actelor doveditoare, pentru o perioadă de o lună.

Foto: FRR

Afacere mortală cu medicamente. Distribuitorii farma fac profit pe seama bolnavilor incurabili