Skip to content

CANOTAJ. România a cucerit cinci medalii de aur, trei de argint și două de bronz în Germania

Echipajele României au câștigat zece medalii la Campionatele Europene de Canotaj sub 23 de ani care au avut loc la Duisburg, Germania, în perioada 5-6 Septembrie 2020.

Cinci medalii de aur, trei de argint și două de bronz au cucerit sportivii români la prima competiţie pe apă din acest an. Urmează European al juniorilor de la Belgrad (26-27 septembrie) şi Campionatul European al seniorilor de la Poznan, Polonia (9-11 octombrie).

Elisabeta Lipă, președintele Federaţiei Române de Canotaj, a declarat că are mare speranțe pentru Olimpiada de la Tokyo.

„Cele zece medalii câștigate la Campionatele Europene de Canotaj Under 23 din Duisburg (Germania) au dus România  pe primul loc pe națiuni în probele olimpice. Tinerii noștri demonstrează că prin muncă, antrenament și seriozitate drumul către glorie este asigurat”, a scris Elisabeta Lipă pe pagina sa de Facebook.

La prima competiție pe apă din sezonul competițional internațional 2020 au luat startul 650 de sportivi din 32 de țări, un record absolut în materie de participare. România a înscris în competiție 55 de sportivi în 15 probe.

Medalii de aur au obținut echipajele de dublu rame feminin, patru rame feminin, dublu rame masculin, patru rame masculin şi dublu vâsle feminin. După acest uriaș succes, România se situează pe locul 1 pe națiuni în probele olimpice.

Cele trei medalii de argint au fost cucerite la patru rame feminin cu cârmaci, opt plus unu feminin şi la opt plus unu masculin. Bronzul a fost câştigat la patru vâsle feminin şi la simplu masculin.

Prima medalie de aur pentru țara noastră a fost obținută în proba de dublu rame feminin (BW2-) de echipajul format din Adriana Ailincăi și Ana-Maria Balețchi, fetele reușind să se impună în fața echipajelor din Grecia și Irlanda.

A doua medalie de aur a fost obținută în proba de patru rame feminin (BW4-), prin echipajul format din Popa Andreea, Tivodariu Maria, Rusu Maria-Magdalena și Juncanariu Dumitrița.

La proba de dublu rame masculin (BM2-), sportivii Dumitru-Alexandru Ciobică și Florin-Sorin Lehaci s-au impus în fața sportivilor din Croația și Slovenia și au adus României a treia medalie de aur.

A patra medalie de aur pentru România a fost câțtigată în proba de patru rame masculin (BM4-), prin echipajul format din sportivii Florin Arteni-Fântânariu, Mugurel Vasile Semciuc, Stefan-Constantin Berariu și Cosmin Pascari.

Ultima medalie de aur de la Campionatele Europene de tineret pentru România a fost adusă de Nicoleta-Ancuța Bodnar și Simona Geanina Radiș în proba de dublu vâsle feminin. (BW2x).

Arigint pentru fetele din echipajul de 4 plus unu rame (BW4+), compus din Damaris Lebăda, Alexandra Ungureanu, Laura Pal, Vasilica- Alexandra Rusu și Victoria-Ștefania Petreanu. Tot medalie de argint au obținut fetele din proba de 8 plus cârmaci,  (BW8+), echipaj format din Lorena Constantin, Ioana-Mădălina Moroșan, Mădălina-Gabriela Cașu, Iuliana Timoc, Ioana-Irina Acsinte, Roxana-Iuliana Anghel, Amalia Bucu, Raluca-Georgiana Dinulescu și Victoria-Ștefania Petreanu.

A treia medalie de argint a fost câștigată de echipajul masculin de 8 plus cârmaci (BM8+), format din Gheorghe Morar, Constantin Cristi Hirgău, George Catruna, Nicu-Iulian Chelaru, Bogdan-Sabin Baitoc, Marian Cireașă, Florin Arteni-Fântânariu, Ciprian Huc și Petre Florin Enăsescu.

Bronz pentru Mihai Chiruță în proba de simplu vâsle masculin (BM1x), dar și pentru echipajul feminin de patru vâsle (BW4x), format din Larisa Elena Roșu, Cristina Drugă, Andrea-Ioana Budeanu și Georgiana-Simona Tătaru.

Trei medalii de aur şi o medalie de argint, obținute de elevii români la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Juniori

Elevii români au cucerit șapte medalii la Olimpiada Balcanică de Geografie

MEDALII pentru România la Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică