Skip to content

CE Handbal Feminin: România, învinsă de Germania în meciul de debut

România a început greu meciul, abia în minutul șapte marcând pentru prima oară. Jucătoarele din Germania înscriseseră până atunci patru goluri.

Crina Pintea, declarată doi ani cel mai bun pivot din Europa, nu a jucat pentru că rezultatul testului anti-Covid a fost pozitiv. Pe de altă parte, Germania nu a avut antrenor principal din cauză că și el fost depistat pozitiv cu noul coronavirus.

România a fost dominată fizic atât în atac și în apărare în prima jumătate a primei reprize, drept pentru care antrenorul român le-a cerut jucătoarelor la primul time-out „să fie mai hotărâte, mai determinate”.

Episodul III. Jocurile Olimpice, jocurile Securității

În a doua jumătate a primei reprize, româncele și-au revenit, scorul la finalul acesteia fiind de 13 -10 pentru nemțoaice.

Cristina Neagu și Eliza Buceschi au ratat două aruncări de la șapte metri, singurele obținute până la finalul primelor 30 de minute.

Echipa noastră a egalat Germania în minutul 35.58, dar Germania a preluat în câteva secunde conducerea. Începutul reprizei a doua a arătat că nemțoaicele erau derutate în joc. Portarul României, Iulia Dumanska a fost magistral, dar asta nu a ajutat echipa noastră. Rezulatul final a fost 22 – 20.

Următorul meci este împotriva Poloniei și apoi cel cu Norvegia.