Skip to content

CM de Biatlon: România are o reprezentantă la proba de urmărire după foarte mult timp

România va fi reprezentată la proba de urmărire după foarte mult timp. Rusoaica Elena Chirkova, care a primit cetățenia română în urmă cu doi ani, a reușit performanța de a se califica la proba de urmărire la Campionatul Mondial de Biatlon care are loc în Slovenia.

La proba de urmărire (pursuit) se califică primii 60 de biatloniști din proba de sprint. Elena a terminat pe locul 57 și, după o perioadă destul de îndelungată, România are o biatlonistă prezentă la această probă.

Ea a ratat o țintă la tragerea din poziția culcat și a ajuns la linia de sosire cu două minute și 34 de secunde (+2:34.4) în urma învingătoarei, norvegianca Tiril Eckoff.

Ratarea unei ținte se penalizează cu un tur de penalizare de 150 de m, aproximativ 30 de secunde. Timpul Elenei arată că nu stă bine la deplasarea pe schiuri.

UPDATE: Elena Chirkova a terminat pe locul 50, din 60 de participante, la proba de urmărire.

Cealaltă româncă care a aluat stratul la proba de sprint a fost Ana Larisa Cotruș. Ea s-a clasat pe locul 74.

Și la proba similară, dar la masculin, avem un reprezentant. După debutul dezastruos de la ștafeta mixtă 4×7,5 km, George Buta a reușit să se califice și el la proba de urmărire de pe locul 60, ultimul care asigură participarea.

El a ajuns la finiș la peste două minute de învingător (+2:15.4) după ce a ratat o țintă tot la tragerea din poziția culcat. Și în cazul lui, problema o reprezintă viteza pe schiuri.

De exemplu, cel mai bun biatlonist al momentului, Iohannes Thingnes Boe, a terminat proba de sprint la 22 de secunde în urma câștigătorului, dar a ratat două ținte.

UPDATE: GEorge Buta a reușit o performanță notabilă pentru biatlonul românesc în proba de urmărire. S-a clasat pe locul 39.

Cornel Puchianu, celălalt biatlonist român, nu a reușit să se califice. Campionatul Mondial de Biatlon de la Pokljuka, Slovenia, continuă mâine, 14 februarie, cu probele de urmărire masculin 12,5 km și feminin, 10 km.

Echipa de ștafetă mixtă a României, debut dezastruos la Campionatul Mondial de Biatlon