Skip to content

FINLANDA: Echipa României de biatlon, plasată în carantină. Mâine începe Cupa Mondială

Cupa Mondială de biatlon începe mâine, 28 noiembrie, la Kontiolahti, în Finlanda, dar autoritățile au decis să plaseze echipele României și Moldovei în carantină din cauza faptului că personalul și sportivii sunt infectați cu COVID-19.

Potrivit publicației franceze specializate în sport, L’Équipe, în urma testărilor s-a constatat că trei biatloniști din Rusia și contacții lor sunt infectați și au fost plasați în carantină. Alte cazuri fuseseră depistate anterior în echipa Rusiei.

Sportivi din Letonia și Franța cu Sars-Cov-2 au fost testați pozitiv, dar echipei franceze i se va permite participarea.

Vineri, 27 noiembrie, cu doar o zi înainte de startul competiției, au fost depistate cazuri pozitive și în echipele Italiei și Poloniei.

Potrivit L’Équipe, International Biathlon Union nu a dezvăluit numele celor confirmați pozitiv, dar aceștia au fost plasați în carantină.

Jurnaliștii francezi susțin că participarea Dorotheei Wierer (foto), campiona din sezonul 2019-2020, este incertă.

Pe site-ul Federației Române de Ski și Biatlon nu există informații despre plasarea în carantină a întregii echipe a României, ultimul comunicat fiind de la sfârșitul lunii octombrie 2020.

Prima etapă a Cupei Mondiale de biatlon începe pe 28 noiembrie cu proba de 20 km individual bărbați. Cursa este programată la ora 12.00 și poate fi vizionată live pe site-ul International Biathlon Union.

BIATLON: Etapa de cupă mondială din Canada s-a desfășurat la -18 grade. România a ieșit din cursă

Cristina Neagu: „Purtaţi mască şi protejaţi-vă, virusul nu ocoleşte pe nimeni!”

Anchetă după un meci de la Roland Garros în care au jucat și două românce

Urmărește-ne pe Google News! URMĂREȘTE-NE pe GOOGLE NEWS!