Skip to content

Miercuri are loc tragerea la sorți a grupelor Ligii Națiunilor UEFA

Miercuri, de la ora 13:00, la SwissTech Convention Center din Lausanne, va avea loc tragerea la sorți a grupelor Ligii Națiunilor UEFA.

Pentru tragerea la sorți, seria C este împărțită în următoarele urne valorice:
Urna 1: Ungaria, ROMÂNIA, Scoția, Slovenia
Urna 2: Grecia, Serbia, Albania, Norvegia
Urna 3: Muntenegru, Israel, Bulgaria, Finlanda
Urna 4: Cipru, Estonia, Lituania

La tragerea la sorți din 24 ianuarie, se vor stabili trei grupe cu patru echipe și o grupă cu trei echipe.

Partidele se dispută tur-retur în septembrie, octombrie și noiembrie 2018.

Câștigătoarele grupelor vor promova în seria superioară a ediției următoare din Liga Națiunilor, ultimele clasate retrogradând în seria inferioară.

Pe 2 decembrie 2018 are loc tragerea la sorți pentru preliminariile Euro 2020. Cele șase urne valorice vor fi stabilite exclusiv pe baza performanțelor din grupele Ligii Națiunilor. În seria României, câștigătoarele celor patru grupe alături de cele mai bune două ocupante ale locurilor secunde vor fi în a treia urnă valorică pentru tragerea la sorți a preliminariilor Euro 2020. Celelalte echipe vor fi în urna a patra valorică.

Preliminariile Euro 2020 se desfășoară în perioada martie-noiembrie 2019. Cel mai bine clasate echipe în cele patru grupe din Seria C a Ligii Națiunilor, care nu s-au calificat deja la Euro 2020 prin intermediul preliminariilor, merg în play-off-ul Ligii Națiunilor (martie 2020).

Cele 4 echipe din play-off vor disputa semifinale într-o singură manșă (pe terenul echipei cu linie de clasament mai bună în grupele Ligii Națiunilor), iar finalistele se vor duela într-o singură manșă (gazda va fi trasă la sorți). Câștigătoarea se califică la Euro 2020, informează FRF.

Tragerea la sorți a grupelor Ligii Națiunilor va putea fi urmărită în direct miercuri, de la ora 13:00, la FRF TV, și liveTEXT pe frf.ro.

NICOLAE NEGRILĂ, de la stea a fotbalului românesc, la cerșit pe străzile Romei