Multipla campioană Martina Navratilova, despre Simona Halep: „Suferă de sindromul impostorului!”

Martina Navratilova, multiplă câştigătoare de turnee de Grand Slam, a declarat după eliminarea Simonei Halep în semifinalele turneului de la Miami că românca “suferă de sindromul impostorului”.

În conformitate cu cercetările făcute de specialişti, 70% dintre oameni suferă de acest sindrom fără să ştie, scrie Pro Sport.

Navratilova, câștigătoare de Grand Slam de 18 ore, a spus despre Halep, care a câștigat doar unul, că suferă de acest sindrom chiar dacă a fost numărul 1 WTA.

Comentariul a fost făcut, conform sursei citate, la televiziunea britanică BT Sport.

Halep a fost învinsă în semifinalele turneului de la Miami de cehoaica Karolina Pliskova, locul 7 WTA, scor 7-5, 6-1, şi a ratat posibilitatea de a reveni pe primul loc în clasamentul WTA.

Sindromul „Impostorului” se referă la faptul că unele persoane au simţit în decursul vieţii că nu aparţin cu adevărat unei situaţii sau poziţii sociale şi le este teamă ca alte persoane să nu descopere „cine sunt cu adevărat”.

Studiile arată că 7 din 10 persoane au simțit acest lucru.

Sentimentul este adesea resimţit de persoanele publice, atenția de care se bucură declanșând emoţii puternice care se transformă în nesiguranţă şi teama ca altcineva să nu afle de această slăbiciune.